У Агростанції моніторинг посівів соняшника проводять за допомогою безпілотних літальних апаратів

26 липня 2016 року

 У цьому виробничому сезоні університет покладає великі сподівання на соняшник, як культуру, що дає добрий прибуток. Його посіяли лише у Агрономічній дослідній станції на площі понад 82 га.

 
Проте технологія вирощування цієї культури вимагає постійного моніторингу за рослинами з метою прогнозування врожаю. Використання традиційної методики потребує суттєвих часових затрат і не завжди при цьому вдається отримати достовірний результат. Саме тому до моніторингу за насадженнями соняшника були залучені сучасні технічні засоби.
 
20 липня 2016 року старший викладач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Дмитро Комарчук за допомогою квадрокоптера провів дослідження стану насаджень соняшника на полях Агростанції. Аналіз отриманих зображень з допомогою сучасного програмного забезпечення дав такі результати: на загальній прощі у 82 га через пориви вітру полягло рослин на площі більш ніж 0,75 га, ще близько 5 соток пошкоджені в результаті порушень технологій посіву.
 
Зазначені обставини, безумовно, будуть враховані як при збиранні врожаю, так і в наступному році - при доборі насіннєвого матеріалу та забезпеченні відповідних норм технологій. Ось так із використанням сучасних технічних засобів працюють інженери і технологи в сільському господарстві.

Василь Туринський
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook