Кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК

Міжнародна діяльність кафедри

     Кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК розвиває взаємокорисні зв’язки з ученими різних країн, приймаючи участь у різних міжнародних заходах: конференціях, симпозіумах, школах, виставках, які проходять як на території України, так і за кордоном.

     Міжнародна конференція з проектування, моделювання, виробництва: Інноваційна біржа (DSMIE) фокусується на широкому спектрі дослідницьких завдань у галузі виробництва, машинобудування та хімічної інженерії, розглядаючи сучасні та майбутні тенденції в дизайнерських підходах, методах моделювання, автоматизованих системах, розробці програмного забезпечення, ІКТ-інструменти та реалізація стратегії Industry 4.0 для вирішення інженерних завдань. Вона об'єднує дослідників з академічних установ, провідних промислових компаній та урядових лабораторій, розташованих по всьому світу для просування та популяризації наукових основ виробництва. Починаючи з 2018 року співробітники кафедри (професор Сухенко Ю.Г., доценти Василів В.П., Муштрук М.М., аспірант Дудченко В.В.) приймають активну участь в роботі цієї конференції, доповідаючи про результати своїх наукових досліджень, та переймають досвід провідних учених світу.

 
     Щороку, під час роботи Міжнародної науково-технічної конференції «Вібрації в техніці та технологіях», професор кафедри Паламарчук І.П. доповідає про досягнення наукового напрямку «Проектування та розробка механічних та тепломасообмінних процесів та обладнання переробних і харчових виробництв з вібромеханічною інтенсифікацією обробки сировини» Серед них можна відзначити розроблену серію вібраційних інфрачервоних сушарок з деформувальним та недеформувальним транспортуючим органом, що дозволяє майже на порядок зменшити металоємкість та витрати енергії в приводному механізмі порівняно з аналогами.
     Важливими в науковому плані є низка заходів, організованих в рамках програми імені Жана Моне та проектів програми ЄС ЕРАЗМУС+, зокрема Міжнародна літня школа Жана Моне «Європейські студії для сталого розвитку». Ця програма– одна з освітніх програм Європейського Союзу, мета якої полягає в підвищенні рівня знань та поінформованості суспільства в ЄС та поза його межами з питань європейської інтеграції, через стимулювання викладання, дослідницької діяльності з європейської інтеграції, зокрема стосунків ЄС з іншими країнами, та міжлюдського та міжкультурного діалогу.
Науковці кафедри часті гості школи. Так професор Сухенко Ю.Г., доценти Жеплінська М.М., Василів В.П., Муштрук М.М. постійно приймають активну участь в її роботі, поповнюючи свій багаж новими знаннями, підтвердженням чого є отримані сертифікати.

 

     В рамках цієї Школи доцент Жеплінська М.М. прийняла участь в роботі ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «ЄВРОПЕЙСЬКІ ВИМІРИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ», що відбулася у форматі zoom-конференції.
     Доценти Жеплінська М.М. та Муштрук М.М. прийняли участь в Міжнародній науковій конференції «InterPartner-2020: 2nd Grabchenko's International Conference on Advanced Manufacturing Processes» (Odessa National Polytechnic University, Ukraine), за результатами якої опубліковано статтю «Cavitational Impact on Electrical Conductivity in the Beet Processing Industry», що індексується в наукометричній базі SCOPUS.
     Підвищення кваліфікацї, стажування, також відіграє важливу роль в роботі викладача, а особливо якщо це відбувається на міжнародному рівні, коли можна ознайомитись з досягненнями науковців, практиків з різних країн.
Зокрема викладачі Муштрук М.М., Бурова З.А. пройшли підвищення кваліфікації на семінарі-практикумі «Пост-індустриальна трансформація освіти» (Post-Industrial Learning Transformation), де були розглянуті питання організації дистанційних навчальних курсів та їх ефективного використання як сучасного додаткового інструменту як в межах традиційної освітньої системи, так і для самоосвіти та розширення своїх фахових компетенцій.
     Також доцент Бурова З.А. проходила міжнародне стажування в Латвійському Університеті наук про життя та технологій (Latvia University of Life Sciences Technologies) за програмою підвищення кваліфікації «Закордонний досвід в епоху цифрової освіти» (International experience in the era of digital education). В рамках цього заходу науково-педагогічні працівники мали змогу ознайомитись з європейський підходом до впровадження статистичних та економетричних методів оцінювання якості освітнього процесу на наукової діяльності. Провідні професори з Латвії також поділились досвідом щодо сучасних методів викладання та оцінювання у вищих навчальних закладах, компетентісного підходу та формування фахових навичок у студентів в епоху широкого застосування цифрових технологій, організації ефективного он-лайн навчання в умовах пандемії Covid-19.
     В 2020 р. доцент Бурова З.А. отримала сертифікат В2 рівня володіння іноземною мовою, і наразі має право викладати дисципліни навчальних курсів англійською.
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook