Кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК

Історія кафедри

 До 2009 р. кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК іменувалася кафедрою механізації переробки та зберігання сільськогосподарської продукції, яка була створена у червні 1994 році на факультеті механізації сільського господарства з метою покращення підготовки інженерних кадрів для переробної галузі та у зв’язку з переходом сільськогосподарського виробництва на ринкові відносини і необхідність вивчення майбутніми інженерами-механіками машин, що забезпечують якісну переробку сільськогосподарської продукції, доведення її до кінцевої конкурентноспроможної кондиції. На той час кафедра була структурним підрозділом Технічного ННІ НУБіП України. З 2009 року кафедра стала навчально-науковим підрозділом подвійного підпорядкування. Вона входила до структури Навчально-наукового технічного інституту та Навчально-наукового інституту якості і стандартизації продовольства та харчових технологій. Весною 2010 року кафедра стала структурним підрозділом Українського навчально-наукового інституту якості біоресурсів та безпеки життя. Після оптимізації структури університету в 2015 році кафедра стала підрозділом факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

      Першим завідувачем кафедри був академік Міжнародної академії вищої школи, заслужений працівник народної освіти України, відзначений орденом "Знак пошани", відмінник освіти України, відмінник аграрної освіти і науки І ступеня, професор Дацишин Олександр Володимирович (1994-2009 рр). З березня до серпня 2009 року кафедру тимчасово очолював доцент Сарана Віктор Володимирович. З серпня 2009 р. кафедру очолює відмінник освіти України, доктор технічних наук, професор Сухенко Юрій Григорович, нагороджений МОН України нагрудним знаком «За наукові та освітні досягнення».

      У різні роки на кафедрі працювали: професори Дацишин О.В., Півень О.Н., Сухенко В.Ю., доценти Чубов Д.С., Ткачук А.І., Журавель В.Ф., Єременок І.В., Єременко О.І., Бойко Ю.І., Матиящук А.М., старший викладач Мартиненко О.В., асистенти Денисюк В.А., Дениско О.А.   Вагомий внесок у розвиток кафедри зробили О.В. Дацишин, Д.С. Чубов та А.І. Ткачук.

          Нині на кафедрі працюють висококваліфіковані фахівці, які мають великий науковий та практичний досвід: д.т.н., професори Сухенко Ю.Г., Паламарчук І.П., к.т.н., доценти Василів В.П., Сарана В.В., Жеплінська М.М., Муштрук М.М., к.т.н., старший викладач Бурова З.А., завідувач лабораторіями Гудзенко М.М. і навчальні майстри Пчелінова Н.М., Ільякова Л.І., Царенко В.А.

Колектив кафедри в 2009 році (зліва направо):

1 ряд – доцент Д.С. Чубов, асистент О.А. Дениско, зав. кафедри, професор Ю.Г. Сухенко, професор О.В. Дацишин, доцент А.І. Ткачук;

 2 ряд – доцент О.І. Єременко, професор О.Н. Півень, майстер виробничого навчання Л.І. Ільякова, ст. викладач О.В. Мартиненко, майстер виробничого навчання Н.М. Пчелінова, доцент В.В. Сарана, зав. лабораторій М.М. Гудзенко.

Колектив кафедри в 2013 році (зліва направо):

1 ряд – асистент О.А. Дениско, доцент А.І. Ткачук, зав. кафедри, професор Ю.Г. Сухенко, доцент В.Ю. Сухенко;

2 ряд – завідувач лабораторій М.М. Гудзенко, майстер виробничого навчання Н.М. Пчелінова, майстер виробничого навчання Л.І. Ільякова, доцент В.П. Василів, асистент М.М. Муштрук;

 

 

Колектив кафедри в 2016 році (зліва направо): 

1 ряд – ст. викладач О.В. Мартиненко, майстер виробничого навчання Н.М. Пчелінова, зав. кафедри, професор Ю.Г. Сухенко, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, професор Л.В. Баль-Прилипко, доцент В.П. Василів, доцент  М.М. Муштрук; 

 2 ряд – доцент З.А. Бурова, доцент В.В. Сарана, майстер виробничого навчання В.А. Царенко,  доцент М.М. Жеплінська, завідувач лабораторій М.М. Гудзенко, професор В.Ю. Сухенко,  майстер виробничого навчання Л.І. Ільякова.



 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook