Виховання майбутніх лісівників

26 березня 2016 року

     На базі Ірпінського еколого-технічного центру творчості школярів та молоді із вихованцями шкільного лісництва «Зелена хвиля» 18 березня 2016 року асистентом кафедри лісової меліорації і ОЛАЛ НУБІП України Лобченко Г.О. було проведено профорієнтаційні заходи навчально-виховного характеру. 

     Варто заначити, що шкільне лісництво функціонує із 2004 року як окремий гурток та має закріплені за ним 237 га лісу і 0,4 га шкілки у розсаднику у межах діяльності Ірпінського лісництва ДП «Київське лісове господарство»
    Із гуртківцями було проведено посадку лісових культур сосни звичайної на площі 0,5 га, а також навчальні ігри із ідентифікацією основних лісоутворюючих деревних і чагарникових видів лісових рослин, слідів і рогів представників лісової фауни. Також юні лісівники почули захопливу розповідь про принципи роботи пожежної бригади, способи своєчасно виявлення та методи гасіння лісових пожеж. 

     Чудова весняна погода й гарний настрій сприяли ефективній роботі на лісокультурній ділянці, а проведення навчально-виховної роботи безпосередньо у «лісовій лабораторії» лісових насаджень дали змогу учням шкільного лісництва швидко засвоїти знання про користь лісу та його особливості. 

     Чекаємо майбутніх абітурієнтів у стінах нашого закладу!

В. Юхновський, 
завідувач кафедри лісової меліорації і оптимізації лісоаграрних ландшафтів
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook