Ректорат: успішність екзаменаційної сесії та ЄДКІ, профорієнтація та фінансовий стан

14 грудня 2023 року
  14 грудня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Перед початком розгляду питань порядку денного до членів ректорату, колективу університету з подячним словом звернулися керівники маскувального батальйону Лілія Салкова та Олена Литовченко і вручили відповідні подяки за співпрацю ректорові, деканам факультетів механіко-технологічного Вячеславу Братішку, конструювання і дизайну Зиновію Ружилу, професору Івану Роговському. Також з нагоди Дня волонтера подяки колективу передав підрозділ Збройних Сил України, службу в якому проходять наші співробітники.

  Проміжні результати складання екзаменаційної сесії представив начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Успішно вже склали іспити у середньому 77,7% студентів. Ще тиждень студенти мають можливість перескласти по другій відомості. Разом з тим, була звернена увага на те, що протягом календарного року були відраховані 1408 студентів. Майже 2,5 тисячі магістрів завершили навчання в університеті, а 298 магістрів з тих чи інших причин були відраховані.

 

 

 

  Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про результати опитування старост академічних груп, участь в якому взяли 477 осіб. Понад 90% опитуваних задоволені рівнем інформованості та джерелами отримання інформації. 96% зазначили, що викладачі оцінюють знання студентів об’єктивно та справедливо.
  Вкотре була акцентована увага на необхідності проведення глибинної профорієнтації, пошуку свого студента не тільки у випусковому класі, а й в 9-10 класах. Крім того, нагально стоїть питання підвищення рівня підготовки вступників з базових дисциплін. Тут потрібно використовувати можливості, які надають підготовчі курси для вступу в університет, олімпіада, школи юних знавців математики, фізики, хімії, біології тощо.

 

 

  Декани факультетів ветеринарної медицини Микола Цвіліховський, юридичного Олена Яра, директор ННІ післядипломної освіти та туризму Іван Грищенко доповіли про результати складання єдиного державного кваліфікованого іспиту випускниками магістратури. Відмічаючи належний рівень отриманих знань студентами спеціальностей ветеринарна медицина, публічне управління та адміністрування, частина правників з іспитом не впоралися. Серед причин умови складання іспиту, акцент на питаннях з міжнародного права, яке не є базовим для студентів університету. Посередній результат продемонстрували студенти, які навчаються в міжкафедральних лабораторіях. Для тих, хто іспит не склав – організоване повторне складання.

 

  Голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко проінформував про виконання колективного договору між адміністрацією університету та працівниками. Ректорат прийняв рішення рекомендувати конференції трудового колективу продовжити його дію в наступному році.

  Про стан оплати за навчання в розрізі структурних підрозділів доповів проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Він наголосив на необхідності неухильного дотримання умов договорів щодо строків сплати та уникнення накопичення боргів.

 

  Перебіг навчання слухачів та їхній набір на підготовчі курси до вступу в університет доповіла заступник начальника відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Оксана Багацька. На сьогодні скористалися можливістю поліпшити свої знання та отримати додаткові бали до свого конкурсного балу 191 випускник шкіл. Для них створені необхідні умови, навчання проходить в зручному для кожного форматі: очно, дистанційно, змішано. До кінця року завершується перший семестр. Нагадаємо, що можливість доєднатися та використати переваги курсів ще є – триває реєстрація на другий семестр.

  Щодо надання дозволу на передачу в оренду проінформувала начальник планово-фінансового відділу Тетяна Костюк.

  Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про порядок проведення засідання вченої ради університету та конференції трудового колективу, а також представила проекти порядків денних. До участі в конференції трудового колективу запрошені всі завідувачі кафедрами, а також заступники деканів факультетів та директорів ННІ. Наступного тижня також пройдуть збори трудових колективів факультетів та ННІ. Вона також наголосила на своєчасності подачі звітів про діяльність у 2023 році.

  Начальник військово-мобілізаційного підрозділу та співпраці зі Збройними Силами України Геннадій Ржевський закцентував на необхідності внесення даних до ЄДБО щодо завершення навчання випускниками. Директор студентського містечка Сергій Стецюк наголосив на знятті з реєстрації місця проживання осіб, які завершили навчання.

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко звернув увагу членів ректорату на посиленні відповідальності за стан справ в підрозділі, який вони очолюють. Проректору Валерію Іщенку – забезпечити уникнення негативних наслідків при можливих блекаутах. Попереду у колективу відповідальний тиждень – час звітів на факультетах та в ННІ, вони мають носити конкретний і виважений характер, чітко прозвітувавши, визначитися із завданнями що робити далі. Головним орієнтиром тут є програма «Голосіївська ініціатива 2025». Кожен декан, директор повинен мати конкретизований план роботи на січень-грудень, який передбачає поглиблення профорієнтаційної роботи, відкриття профорієнтаційних центрів, виїзди викладачів на місця з подальшими звітами про результативність.

 

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook