Андрій Радзіцький з Хмельниччини обирає спеціальність «Захист і карантин рослин»

15 липня 2023 року
  Андрій Радзіцький – впевнено обирає фах захисника рослин та планує вступити в НУБіП України на спеціальність «Захист і карантин рослин». Його вибір є свідомим. Ще навчаючись в 11 класі, хлопець прийшов на підготовчі курси в університет та взяв участь в Олімпіаді.
  • Чому Ви обрали саме цю спеціальність?

Спеціаліст із захисту рослин – престижна і на сьогодні надзвичайно затребувана професія. Адже сільське господарство є стратегічною галуззю нашої економіки. Завдяки аграрній галузі ми безпосередньо впливаємо на продовольчу безпеку усього світу. Саме тому я обрав спеціальність «Захист і карантин рослин».

  • Звідки дізнались про НУБіП та факультет захисту рослин, біотехноогій та екології?

— Зацікавленість та любов до поля, до вирощування сільськогосподарських культур, до сучасного аграрного виробництва привила мені моя хрещена, Галина Радзіцька, яка є випускницею факультету захисту рослин НУБіП України та працює категорійним менеджером з гербіцидів, технології OptinyteTM та Biologicals у міжнародній компанії Corteva Agriscience. Неодноразово, разом з нею я відвідував дні поля, ДЕМО арени, де були представлені сучасні аграрні технології, інноваційні засоби захисту рослин та спілкувався з різними фахівцями українських та міжнародних компаній. Це ще більше надихало мене і давало впевненість у правильному виборі майбутньої справи.

  • Яких результатів очікуєте після вступу до НУБіП України?

Я впевнений, що розвинута сучасна матеріально-технічна база університету та потужний склад науково-педагогічного персоналу допоможуть мені на шляху до особистого зростання і розвитку моїх лідерських здібностей, які є необхідними для досягнення мети. Я прагну поєднувати навчання з практикою, знайомитись з передовими аграрними технологіям та практиками вирощування сільськогосподарських культур.
  Я переконаний, що навчальні дисципліни, які я буду вивчати в НУБіП допоможуть мені поглибити свої знання та стати висококваліфікованим фахівцем у своїй справі, приносити користь своїй державі. Адже вирощувати продукти харчування для людства особливо в такі важкі часи для України є надзвичайно актуальним та необхідним.
  У майбутньому планую здобути ґрунтовні знання за професією своєї мрії.
  Наразі важко сказати ким саме я буду, чи буду працювати в лабораторії, на дослідних ділянках чи безпосередньо у полях вирощувати збіжжя, але точно планую своє життя присвятити агробізнесу, можливо, навіть, впроваджуватиму інноваційні інтегровані системи захисту рослин на полях України.

  • Які маєте вподобання, чим цікавитесь у повсякденному житті?

— У повсякденному житті, мабуть, як і більшість моїх однолітків, люблю подорожувати, пізнавати нові країни та нові культури. Люблю море і гори, їздити на велосипеді та спілкуватися з друзями.
  Я щиро вірю у перемогу ЗСУ і поверненню наших позицій лідерства з експорту зернових культур, кукурудзи та соняшникової олії на світовому рівні. Адже Україна – це аграрна країна. А для цього потрібно працювати кожному на своєму фронті!

Оксана Сикало,
заступник декана факультету захисту рослин,
біотехнологій та екології

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook