На вченій раді розглянуті актуальні питання діяльності університету

24 грудня 2014 року

24 грудня відбулося останнє у цьому році засідання вченої ради, участь у якому взяв почесний доктор університу Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. 

Традиційно на порядку денному – заслуховування наукових доповідей. Цього разу директор НДІ економіки і менеджменту агропромислового виробництва Микола Талавиря представив увазі членів вченої ради доповідь «Розвиток біоорієнтованої економіки та підвищення економічної ефективності управління природокористуванням».  
 
 
До речі, з цією тематикою науковець виступав за кордоном. Він представив загалу стратегії розвитку, складові та чинники біоорієнтованої економіки в Україні, охарактеризував етапи впровадження сучасної біотехнології і «зеленої хімії» в економіку тощо. Відгукуючись про тему, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша відзначив її актуальність.
 
 
Наступним питанням стало затвердження вченою радою Положення про систему внутрішнього забезпечення якості вищої освіти НУБіП України, яке підготовлене службою проректора з навчальної і виховної роботи та розглядалося вже на ректораті. Сергій Кваша коротко спинився на основних його розділах. Також проректор проінформував про стан надходження до бібліотеки навчально-методичних та наукових видань в електронному вигляді за останні два місяці. На сьогодні їх налічується 877. Крім того, укладено 1754 авторських договорів про передачу невиключних прав на їх використання.
 
 
Було затверджено зміни в структурі університету, зокрема інститутів та факультетів, яка запрацює з 2 січня 2015 року. Про це доповів перший проректор Ігор Ібатуллін.
 
 
Результати роботи приймальної комісії університету  за 2014 рік представив відповідальний секретар приймальної комісії Семен Волошин. За результатами вступної кампанії до магістратури зараховано 2561 студента, а на перший курс – 3530. До речі, в цьому році майже на 20% зросла чисельність вступників на базі ОКР «Молодший спеціаліст», зарахованих на бакалаврські програми. 
 
 
 
На необхідності поліпшення профорієнтаційної роботи серед потенційних абітурієнтів наголосив Ігор Ібатуллін. Він зазначив, що кожен викладач повинен бути задіяним у цьому процесі.
 
 
Також вченою радою університету підтримано клопотання навчально-методичної ради про  затвердження ліцензійних та акредитацій них справ відокремлених підрозділів університету, рекомендовано до друку підручник та навчальні посібники, авторами яких є наші колеги.
 
Дуже багатьох науково-педагогічних працівників сьогодні турбують питання рейтингової оцінки їх діяльності. Ректор університету Станіслав Ніколаєнко зазначив, що ця тема на нинішній момент не закрита. Все залежатиме від бюджетного фінансування на 2015 рік.  Також керівництво університету докладає усіх зусиль, аби доплати за наукові ступені та вчені звання не обмежувалися.
 
Крім того, таємним голосуванням присвоєно вчені звання нашим колегам. 
 
Ще однією приємністю стало вручення дипломів і нагород. Так, диплом академіка АНВО України отримав професор Віктор Максін. Диплом переможця конкурсу «Винахід року» у номінації «Кращий винахід року у галузі технологій агропромислового комплексу» вручено колективу авторів –  Булгакову В.М., Березовому М.Г., Адамчуку В.В., Ібатулліну І.І., Литвинову О.І., Чернишу О.М., Головачу І.В., Яременку В.В., Борису А.М., Заришняку  А.С., Пилипаці С.Ф., Борису М.М., Іванову С., Дубровіну В.О. Почесні грамоти Київоблради за вагомий внесок у розвиток  і зміцнення місцевого самоврядування Київщини отримали ректор університету Станіслав Ніколаєнко, директор ННІ післядипломної освіти Марія Кулаєць та її заступник Віктор Пабат. А подяки – завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин, професор Ярослав Жовнірчик та доцент Тарас Євсюков
 
Не забули і студентів. За активну участь у міжнародній науково-практичній конференції «Інноваційне дорадництво на шляху євроінтеграції», що пройшла  в рамках 10-ї міжнародної виставки рентабельного високоефективного сільського господарства «Інтерагро», дипломами відзначені бакалаври Лілія Вербич, Катерина Білик та Дмитро Грицишин.  Грамотами I ступеня IV міжнародної науково-практичної конференції молодих науковців, аспірантів, здобувачів і студентів «Сучасні проблеми і перспективи розвитку обліку, аналізу та контролю в умовах глобалізації економіки (Луцьк)» відзначені Юлія Марченко, Прущишена Ірина та Ірина Падій. Отримала нагороди і спортсмени – члени збірної університету зі спортивної аеробіки. Вони відзначені за 1-ше місце у довільній програмі та за 3-тє – у базовій на Всеукраїнському кубку з цього виду спорту (капітан команди – Анастасія Марчук, тренер – Наталія Крупко).
 
А завершилося засідання вченої ради святковим концертом колективів художньої самодіяльності, які привітали з наступаючими Новорічними святами. 
 
 
Ольга Наконечна,
Валентин Обрамбальский
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook