Привітання Анастасії Григорівни Куценко з Днем Народження!

1 серпня 2022, 9:43

   Сьогодні, 1 серпня, співробітники факультету конструювання та дизайну, кафедри механіки, друзі, рідні та близькі мають можливість привітати з днем народження доцентку, кандидатку фізико-математичних наук, члена Вченої ради факультету, заступницю завідувача кафедри і просто чудову жінку Анастасію Григорівну Куценко!

   Анастасія Григорівна вже доволі довго працює в нашому університеті. Маючи класичну та фундаментальну освіту в галузі теоретичної механіки після закінчення механіко-математичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, вона наполегливо працювала спочатку на кафедрі опору матеріалів НУБіП України, а тепер після об’єднання двох кафедр – на кафедрі механіки. Попередні досягнення А. Г. Куценко в науці – проведені ґрунтовні дослідження й кандидатська дисертація в галузі фізико-математичних наук, яка, до речі, також успішно захищена в КНУ, а також глибокі та системні знання теоретичної механіки (а вона є потомственою викладачкою саме з цієї дисципліни) були успішно застосовані в читанні на високому методичному рівні курсів лекцій на конструкторському та механіко-технологічному факультетах. До речі, А. Г. Куценко, маючи бездоганні успіхи в знанні іноземних мов, поки що єдина з викладачів кафедри, вже декілька років поспіль успішно викладає предмет «Будівельна механіка» англійською мовою.

   В основу педагогічних поглядів А. Г. Куценко закладені дві головні й чудові вимоги: – навчитись вчитися та – розуміти завжди більш важливіше, ніж механічно запам’ятовувати, для того щоб знати. Її перу належить ціла низка учбової та методичної літератури, яка успішно видавалась протягом останніх років. Незабаром світ побачить її навчальний посібник з будівельної механіки англійською мовою, що буде виданий одноосібно. Важливим у житті нашої іменинниці був минулий рік, коли вона запропонувала ініціативну тематику власних наукових досліджень в галузі класичної механіки, що сприятиме новим науковим досягненням кафедри механіки. А тому, до її чисельних власних наукових праць, що вже надруковані за кордоном (в тому числі декілька у журналах бази Scopus) і у фахових виданнях України, добавляться результати нових фундаментальних досліджень та розробок. Ще у минулому році, несподівано, розкрився організаційний талант Анастасії Григорівни. Вона вміє і знає як керувати колективом, а головне як досягати потрібного результату. До своїх обов’язків як члена Вченої ради факультету КД та заступниці завідувача кафедри механіки вона відноситься дуже наполегливо й відповідально. Організаційна робота на кафедрі зараз виконується на достатньо високому рівні, оскільки заступниця завідувача кафедри підходить до розгляду й вирішення будь-яких кафедральних питань системно, всеохоплююче і з можливостями мати максимальну користь.

   Як і кожній жінці, їй притаманна постійна турбота про людей, про співробітників кафедри з їх повсякденними питаннями та проблемами. І вона завжди першою «протягує руку» і допомагає багатьом! У повсякденному житті вона дуже приваблива, чарівна та життєрадісна жінка. Їй притаманне почуття та тонке розуміння гумору, що не так часто можна зараз спостерігати серед сучасних жінок. Вона завжди повна оптимізму та стремління до творчої діяльності.   

   Якщо додати до цього ще й те, що Анастасія Григорівна є улюбленою дружиною та дбайливою матір’ю, то це і є її яскравий портрет як гідної, сучасної жінки-викладачки, жінки-вченої й виховательки на кафедрі та факультеті! Бажаємо іменинниці світлого майбутнього, здоров’я, успіхів, мирного неба, жіночого щастя, вірного та вічного кохання!

 

Колективи Факультету КД та Кафедри механіки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook