Природні об’єкти славетної України – тема чергової лекції Миколи Томенка

31 березня 2022 року
    У складні часи для України в умовах воєнного стану активно проходять онлайн-заняття в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Голова наглядової ради університету Микола Томенко прочитав чергову цікаву лекцію з дисципліни «Всесвітня спадщина ЮНЕСКО». Лектором було дуже доступно викладено наукові факти з цього предмету, також наведено відомості про зміни щодо наших історичних пам’яток.

   В основу доповіді було покладено тему природніх об’єктів України, що знаходяться в попередньому списку ЮНЕСКО. Микола Володимирович у викладі матеріалу розкрив такі питання: основна проблематика та особливості існування природних об’єктів на території України; пропозиції щодо покращення використання даних об’єктів в туристичній сфері та критика діяльності України в певних напрямках роботи з українськими об’єктами природної спадщини.

   

   На лекції зосередили увагу на основних проблемах природніх об’єктів на території України, зокрема:
1) існуюча розхристана структура у співпраці з об’єктами;
2) відсутність залучення інститутів екологічного та інших напрямків, для покращення функціонування за допомогою знань вузькопрофільних спеціалістів;
3) відсутність координуючою державної інституції для усіх природних об’єктів (заповідників) з різних регіонів;
4) необхідність запровадження єдиних стандартів збереження заповідних зон. Наразі кожен заповідник сам обирає свою стратегію;
5) відсталість логістичного елементу в оточуючих містах, селах чи поселеннях.
   Микола Володимирович наголосив на нереалізованому потенціалі українських об’єктів в туристичному напрямку. Україна має великий потенціал на створення пізнавального, дослідницького та позитивного для іміджу напрямку в туризмі.   

   

   На лекції голова наглядової ради університету висловив також сум щодо пошкоджень ордою наших культурно-історичних пам’яток архітектури. Дуже складно збагнути, але це є так, що сьогодні у ХХІ столітті можуть себе поводити представники іншої нації. Для нас не залишається сумнівів, це нелюди сучасності, які не розуміються в європейських цінностях. Які ще нас називали братнім слов’янським народом.
   Лектор припустив про можливіть поїхати на екскурсію разом із студентами після закінчення російсько-української війни в місто Умань до природничо-ландшафтної родзинки України Національного дендрологічного парку Софіївка НАН України. Звичайно це дуже приємні та оптимісничні плани!

  

Георгій Єрмаков,
студент спеціальності міжнародні відносини
Юлія Сєкунова,
доцент кафедри міжнародні відносини і суспільні науки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook