Біотехнологія – професія майбутнього!

25 січня 2022 року
     Вибір майбутньої професії для абітурієнтів та їх батьків часто буває достатньо непростим. Завжди хочеться обрати професію, яка була б перспективною в Україні та усьому світі, а також була цікавою та приносила емоційне задоволення.

     Серед біологічних спеціальностей на сьогодні одне з перших місць посідає «Біотехнологія та біоінженерія» – міждисциплінарна галузь, яка виникла на стику біологічних, хімічних та технічних наук та яка дуже стрімко розвивається. Дана спеціальність є однією із найбільш перспективних для подальшого розвитку різних галузей виробництва, у тому числі сільського господарства. На сьогодні головним завданням біотехнології в агросфері є використання біологічних процесів, систем та організмів в різних галузях і, перш за все, в сільському господарстві, які сприяють його інтенсифікації і перетворенню у високоефективну, конкурентоздатну, екологічно безпечну галузь. З розвитком біотехнології пов'язують вирішення глобальних проблем людства – ліквідацію недостачі продовольства, енергії, мінеральних ресурсів, поліпшення стану охорони здоров'я і якості навколишнього середовища.

 

     Студенти, які навчаються за освітньою програмою «Біотехнологія та біоінженерія» отримують ґрунтовні знання на кафедрі екобіотехнології та біорізноманіття з таких дисциплін як «Загальна біотехнологія», «Біотехнологія рослин», «Фармацевтична біотехнологія», «Молекулярна біотехнологія», «Біоінженерія», «Загальна мікробіологія та вірусологія», «Основи біорізноманіття», «Протеоміка та геноміка вірусів», «Екологічні біотехнології», «Інструментальні методи аналізу», «Біоінформатика та біологічна статистика», «Генетичні основи біотехнології», «Прикладна генетика», «Імуногенетика», «Промислова біотехнологія», «Біомаркетинг біотехнологічної продукції», «Нормативне забезпечення біотехнологічної продукції», «Технології мікробіологічних виробництв», «Біотехнологія харчових виробництв», «Біотехнологія виробництва мікробних препаратів», «Біотехнологія мікробного синтезу», «Біотехнологічні методи в захисті рослин», «Молекулярно-генетичні основи біотехнологічних виробництв».

 

    На кафедрі працюють наукові гуртки «Агробіотехнологія», «Біосенсорні системи» та «Біотехнологія рослин». Наші студенти мають змогу долучитись до провідних наукових досліджень кафедри, спробувати себе в якості дослідника-науковця, зробити власні наукові дослідження, представити їх на всеукраїнських і міжнародних конкурсах та конференціях, а також опублікувати свої результати у наукових журналах.

 

     Робота в галузі Біотехнології та біоінженерії вимагає від фахівця високого рівня як біологічної, так і технічної підготовки. Біотехнологи можуть реалізовувати себе професійно в прикладній сфері на відповідному виробництві та в галузі фундаментальних наукових досліджень. Наші студенти проходять практику у провідних наукових установах, дослідних та промислових виробництвах: ДУ «Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України», Інституту захисту рослин НААН України, Інституту агроекології і природокористування НААН України, Інституту ботаніки імені Холодного НАН України, Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України, ТОВ «ТАК-Агро», ТОВ «УНІКОРН», ТОВ «СЕНСАЛАЙЗ» та ін. Наші випускники успішно знаходять себе в різних галузях біотехнологічної науки, працевлаштовуються у провідних установах, таких як Український інститут експертизи сортів рослин, Всеукраїнський наукових інститут селекції, ДП Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції, кафедри та інститути Вищих навчальних закладів та наукових установ.

     Долучайтеся до нашої дружньої команди фахівців-біотехнологів!


Кваско О.Ю.,
в.о.завідувача кафедри екобіотехнології та біорізноманіття
Лісовий М.М., Кляченко О.Л.,
професори кафедри екобіотехнології та біорізноманіття

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook