Віват, університете! Віват, нове покоління магістрів!

20 грудня 2021 року

Національний університет біоресурсів і природокористування України— один із провідних закладів освіти, науки і культури в Україні, що має IV рівень акредитації та є закладом дослідницького типу. 

Місія університету — створювати, систематизувати, зберігати і поширювати сучасні наукові знання для поліпшення якості життя людей, готувати фахівців європейського і світового рівнів інтелектуального та особистісного розвитку.
На базі університету проводяться численні дослідження, невід’ємною частиною яких є магістерські роботи випускників різних спеціальностей. 
Кафедра педагогіки, яка  є випусковою для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки, у цьому – не виняток. Цього року, такого нелегкого для освітнього процесу в цілому, випускниками кафедри, а відтак, і авторами магістерських досліджень, стали 98 магістрів денної і заочної форми навчання за освітньо-професійними програмами «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» та «Педагогіка вищої школи». Для здобувачів освіти заочної форми захист кваліфікаційних робіт було організовано дистанційно
Результатом півторарічної кропіткої праці здобувачів освіти та їх наукових керівників є кваліфікаційна робота та її прилюдний захист, який  відбувався протягом чотирьох днів з 13 по 16 грудня та став платформою для наукової дискусії поважних професорів, доцентів, викладачів та новаторів наукового поприща – випускників магістерських програм. Саме під час захисту кожен здобувач  має продемонструвати весь обсяг накопичених знань і сформованих компетентностей,  відповівши на питання членів Державної кваліфікаційної комісії.
Процедуру захисту, яка проходила у центральному корпусі університету з дотриманням усіх карантинних вимог, відкрили декан гуманітарно-педагогічного факультету к.філософ.наук, доцент  Інна Савицька та заступник декана д.п.н., доцент Ігор Буцик, які у своєму вітальному слові наголосили, що майбутній фахівець-випускник  спеціальності «Освітні, педагогічні науки» має володіти поглибленими спеціальними знаннями та уміннями інноваційного характеру, які якраз мають виявитися у ході підготовки, написання та захисту магістерських робіт.
 
Тематика досліджень охоплювала всі сфери і сегменти системи освіти та порушувала актуальні питання педагогіки, теорії і методики виховання особистісних якостей, формування здорового способу життя, культури користування сучасним кібер-простором, контролю і оцінювання навчальної діяльності здобувачів освіти в умовах очної, дистанційної та змішаної форми навчання, методики викладання сільськогосподарських дисциплін. Результати досліджень відзначалися ґрунтовністю та глибиною, практичним спрямуванням проведених досліджень.
Особливий інтерес та живе обговорення викликали роботи, у яких опрацьовано найбільш актуальні теми: інноваційні технології в управлінні освітою, організація викладання дисциплін засобами інформаційно-комунікаційних технологій, формування soft skills майбутніх фахівців, викладання дисциплін на базі платформи «Elearn» тощо.
 
Поважні члени Державної кваліфікаційної комісії (доктор педагогічних наук, доцент Яшник Світлана Валеріївна, доктор педагогічних наук, доцент Сопівник Р.В., доктор педагогічних наук, професор Васюк О.В., доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки Кучай О.В.кандидат педагогічних наук, професор Кубіцький С.О., секретар – лаборант кафедри педагогіки Костинюк В.С.) високо оцінили конструктивний науковий діалог із випускниками кафедри педагогіки: у останніми у заліковках магістрів стали оцінки «добре» та «відмінно».
Особливий інтерес, активне обговорення викликали роботи випускників магістрантів Максима Тарана, Ірини Білик, Павла Андрусика, Вікторії Кушнір, Володимира Шутки (група ПВШ-20001м), Дмитра Шевчука, Адріани Литюк, Повисшої Катерини, Мар’яни Остяк (група ІКТО-20001м),  Карини Шиян (група ПВШ-20001мз), Катерини Ковальської (група група ІКТО-20001мз),   які отримали високу оцінку членів комісії.
  

Вітаємо магістрів із успішним захистом кваліфікаційних робіт, бажаємо успіхів у подальшій професійній діяльності та чекаємо на поповнення лав молодих науковців новими дослідниками та їх надбаннями!

 

Надія Діра, асистент кафедри педагогіки
Лідія Чередник, старший викладач кафедри педагогіки 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook