Дистанційне навчання на кафедрі генетики, розведення та біотехнології тварин триває

March 27, 2020

    Відповідно до виконання вимог наказу НУБіІІ України від 11.03.2020 р. No247 «Про заходи у НУБіП України у зв'язку із оголошенням карантину» та відповідно до Положення про планування та облік роботи науково- педагогічних працівників НУБіП України, затвердженого рішенням вченої ради університету від 27 лютого 2019 р. (протокол No7) викладачі та студенти кафедри генетики та розведення тварин активно долучилися до використання технологій дистанційного навчання в організації освітнього процесу в умовах карантину.

   В стислі терміни колективом кафедри було розроблено чіткий алгоритм форм і методів спілкування між викладачами і студентами під час карантину. Основним каналом комунікації беззаперечно був і залишається Навчальний портал НУБіП (платформа elearn), який повністю забезпечений електронними навчальними курсами дисциплін, що забезпечують навчальний процес на факультеті.

   Починаючи з 12 березня спостерігається суттєве підвищення активності студентів на elearn. Викладачі, що є розробниками електронних навчальних курсів щоденно проводять моніторинг роботи всіх учасників, перевіряють надіслані лабораторні та самостійні роботи та виконані тестові завдання.

   ЕНК з дисципліни «Розведення тварин» для студентів ОС «Бакалавр» 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (викладач – Бочков В.М.)

   ЕНК з дисципліни «Сучасні методи селекції у тваринництві» для студентів ОС «Магістр» 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (викладач – Свириденко Н.П.)

   Окрім того, враховуючи побажання студентів було обрано найбільш зручні канали комунікацій з використанням сучасних електронних мереж та створено окремі групи в Telegram та Viber, які дозволяють здійснювати «живе» спілкування між усіма учасниками групи, навіть тими, що знаходяться в сільській місцевості та не мають постійного доступу до інтернету. Такий тип спілкування мотивує студентів до навчання, кожен з них може бачити активність роботи своїх одногрупників, має змогу обговорювати питання, які виникають під час виконання лабораторних та самостійних завдань.

  Окрім активного навчального процесу викладачі кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин займаються науково-методичною та профорієнтаційною роботою. Було підготовлено та подано до друку 2 статті в міжнародні виданнях, оновлено матеріали підручника ,,Сучасні методи селекції у тваринництві”, проводиться підготовка практичного посібника ,,Лабораторна справа у тваринництві” та ,,Сучасні методи селекції у тваринництві. Оцінка мінливості, зв’язку та успадковуваності ознак”. Продовжуємо дистанційно спілкуватися з майбутніми абітурієнтами та консультувати щодо підготовки завдань до Всеукраїнської олімпіади НУБіП та правил вступу до університету.

Сергій Рубан,

завідувач кафедри генетики,

розведення та біотехнології тварин

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook