Світлана Касілова: після закінчення університету я хочу працювати у школі, також маю бажання не відкрити новий заклад, а вдихнути нове життя в існуючий

July 24, 2019

Розкажіть про себе, будь-ласка.

Мене звуть Світлана Касілова. Мені 31 рік. Я народилася і проживаю в місті Тараща. Першу вищу освіту здобула у Білоцерківському національному аграрному університеті. Сьогодні я одна з багатьох, хто навчається у одному із провідних вишів України - Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Я не мріяла з дитинства стати педагогом, та час розставив усе на свої місця. Народження синочка стало рушієм для змін в житті. Однієї освіти виявилося замало.

Чому Ви вирішили вступити саме до НУБіП України?

У минулому році брат запитав мене чи не хочу я отримати ще одну вищу освіту, тому що сам нещодавно здобув вищу освіту в НУБіП України. Добре обміркувавши його пропозицію, подала документи в приймальну комісію. Там я познайомилася з завідувачем кафедри методики навчання та управління навчальними закладами, професором Кубіцьким Сергієм Олеговичем, який підтримав мій вибір вступити на гуманітарно-педагогічний факультет за освітньою програмою «Управління навчальним закладом». Мені щастить на хороших людей, тому ми й зараз підтримуємо добрі стосунки.

Чому гуманітарно-педагогічний факультет?

Я виросла у сім'ї вчителів. Бабуся працювала вчителем математики, дідусь довгий час працював завучем та директором школи, а мама і сьогодні працює вчителем української мови і літератури. Багато знайомих коли дізналися про те, що за першою освітою я економіст, дуже часто запитували: «А чому не вчитель?». Тепер вирішила змінити цю несправедливість. Це звісно жарт. Насправді мій вибір пов'язаний з тим, що, в першу чергу, від реформ освіти страждають діти. А завдання кожного дорослого, який працює з дітьми - це створення умов для розвитку компетентної особистості, поліпшення якості освітнього процесу, підвищення фахової майстерності кожного працівника, удосконалення взаємодії з батьками.
Тому, після закінчення університету я хочу працювати у школі. Бути керівником, який зі своїм приходом, змінить життя для працівників, для вчителів, для дітей закладу освіти. Така моя мрія. Не відкрити новий заклад освіти, а вдихнути нове життя в існуючий.

Чи маєте ви досвід роботи у освітній сфері?

Так, вже 8 років працюю бухгалтером у відділі освіти і науки Таращанської районної державної адміністрації. Так би мовити знаю освіту з економічного боку, а навчаюся для того, щоб дізнатися як працювати в колективі високоосвічених професійних викладачів.

Розкажіть, будь-ласка, чим ще Ви живете крім роботи і навчання.

Моє життя і моє натхнення - моя сім'я. Я щаслива мама чудового синочка Андрія, він другокласник. Ми підтримуємо нашого хлопчика в усіх його починаннях. Чоловік підтримав мене у моєму прагненні отримати другу вищу освіту, тому весь свій вільний час ми намагаємося проводити втрьох.

Яке у Вас хобі?

Захопленням всієї нашої сім'ї вже багато років є нумізматика. Я беру активну участь у вивченні і колекціонуванні монет, також люблю в'язати, читати, співати і подорожувати з сім'єю. У літній час всі разом збираємо гриби.

Розмову провів Ярослав Рудик

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook