Трансформація від теоретико-орієнтованого до практичного навчання: в університеті відкрито нову лабораторії TOPAS

4 July 2019, 13:15
Навчальний корпус № 10, 513 аудиторія

 

     В університеті відкрито нову навчально-наукову лабораторію TOPAS (ЄС проект ERASMUS+ № 585603-EPP-1-2017-1-DE-EPPKA2-CBHE-JP (2017 – 3299/001-001) «Від теоретико-орієнтованого до практичного навчання у аграрній сфері») з обладнанням на 24,5 тисячі євро (без ПДВ).

     Символічну стрічку перерізали ректор Станіслав Ніколаєнко і координатор проекту TOPAS, декан факультету сільського господарства, продовольства та харчування Університету прикладних наук Вайєнштефан Тріздорф Ральф Шлаудерер. На відкритті були присутні колеги з Великої Британії, Польщі, Вірменії, Румунії і Узбекистану.

     Мета створення лабораторії TOPAS – підвищення якості підготовки фахівців за рахунок внесення змін у навчальні програми, трансформація від теоретико-орієнтованого до практичного навчання в аграрній освіті, що сприятиме формуванню необхідних вмінь та навиків для працевлаштування майбутніх фахівців з економічних спеціальностей, говорить декан економічного факультету Анатолій ДіброваЩе один напрямок – збір та накопичення даних для управлінських і економічних служб. Крім того, на базі цієї лабораторії вже сформовані фахівці зможуть підвищити свою кваліфікацію.

     Лабораторія оснащена найсучаснішими комп’ютерами та ліцензійним програмним забезпеченням з окремим швидкісним сервером для накопичення даних та аудіовізуальним пристроєм для формування відеотеки лекцій професорів і доцентів економічного факультету.
     Заняття тут проводитимуться для студентів двох факультетів  економічного і аграрного менеджменту. Вони теж зможуть зберігати та накопичувати тут інформацію, яку збиратимуть під час практик, проводити її обробіток і приймати самостійні управлінські рішення, додає доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Наталія Коваленко.

 

     Ральф Шлаудерер висловив вдячність за співпрацю та надію на її продовження і ще раз наголосив, що метою проекту є дати студенту якісні практично-орієнтовані знання, які допоможуть їм знайти перспективне місце роботи.

     А Станіслав Ніколаєнко нагадав: практична підготовка – один з світових трендів сучасної вищої освіти. Крім того, відкриття лабораторії TOPAS дозволить вирішити цілу низку актуальних проблем. Очільник університету подякував за співпрацю проекту TOPAS і його координатору Ральфу Шлаудереру.

Ірина Білоус

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook