Наука – молоді! ВІЗИТ до Інституту мікробіології і вірусології НАН України

June 27, 2019
Інститут мікробіології і вірусології НАН України

 

В рамках проходження навчальної практики студенти 2-го курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології разом з завідувачем кафедри процесів і обладнання продукції АПК, професором Юрієм Григоровичем Сухенко відвідали Інститут мікробіології і вірусології НАН України. Основними науковими напрямами роботи інституту є розробка нових біотехнологій, захист і оздоровлення довкілля, вирішення проблем сільського господарства і промисловості, охорона здоров'я.

 

Візит розпочався з ознайомлення з історією цього славетного наукового Інституту, який був заснований у 1928р. видатним мікробіологом і епідеміологом, академіком Данилом Кириловичем Заболотним. Серед значущих здобутків колективу Інституту– створення нових антимікробних лікарських препаратів із застосуванням живих культур бактерій, Українська колекція мікроорганізмів і вірусів, яка містить понад 20 тис. штамів, що є перспективними для отримання новітніх ліків, проведення молекулярно-біологічних і генно-інженерних досліджень, розробка новітніх засобів захисту рослин, ветеринарних препаратів, харчових добавок тощо.

У відділі фізіології промислових мікроорганізмів старший науковий співробітник, к.б.н. Олександр Кістень детально показав студентам роботу лабораторного ферментера, розповів про важливість стерилізації при культивуванні мікроорганізмів, підбір оптимальних умов культивування та контроль основних технологічних параметрів.

Далі студенти з зацікавленням відвідали біотехнологічний модуль, де встановлено декілька великих промислових ферментерів, є ділянка вилучення продукту з культуральної рідини центрифугуванням та морозильні камери для підготовки продукції до сублімаційного сушіння.

Дякуємо співробітникам Інституту мікробіології і вірусології за пізнавальну та корисну екскурсію для майбутніх фахівців-біотехнологів!

 Зінаїда Бурова

старший викладач кафедри

процесів і обладнання переробки продукції АПК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook