КУРСИ З БІРЖОВОЇ СПРАВИ У НУБІП УКРАЇНИ ТРАДИЦІЙНО ЗІБРАЛИ ЗАЦІКАВЛЕНИХ УЧАСНИКІВ

29 January 2024, 14:00

      Третій рік поспіль у НУБІП України вже традиційно організовано курси підвищення кваліфікації з біржової справи для НПП, педагогічних працівників та здобувачів закладів вищої освіти аграрного профілю.

У період з 15 по 26 січня 2024 р. кафедра організації підприємництва та біржової діяльності економічного факультету та ННІ неперервної освіти і туризму у тісній співпраці з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку провели двотижневі курси у дистанційному форматі, із залученням провідних викладачів нашого університету та фахівців-практиків біржової справи.
На курси цього року зареєструвалось понад 80 учасників як з НУБІП України, його структурних підрозділів, так і з інших закладів вищої освіти аграрного профілю.
15 січня 2024 р. у перший день курсів з вітальним словом звернувся декан економічного факультету – Анатолій Діброва, який привітав учасників курсів, наголосив на унікальності та актуальності даного заходу, адже про це свідчить велика увага та цікавість з боку учасників курсу.
 
Завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності – Микола Ільчук також привітав учасників курсів та побажав вдалої роботи. 
 
 Щоденно учасники зустрічались з різними спікерами. Так, упродовж курсів слухачі ознайомились з регулюванням організованих товарних ринків та ринків капіталу разом з координатором курсів – професором кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Миколою Солодким.
 
         Член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку – Арсен Ільін та Віталій Мілентьєв – голова Наглядової ради ПАТ "Національний депозитарій України" охарактеризували поточний стан та перспективи розвитку вітчизняної біржової торгівлі.
 
Олег Ткаченко – голова правління ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках» зупинився на питаннях гарантування виконання біржових угод та особливостях інвестицій в сучасних умовах.
Костянтин Шевчук – заступник генерального директора Української енергетичної біржі розповів про останні результати діяльності та перспективи однієї з провідних товарних бірж країни.
 
Сергій Кваша проректор НУБІП Українидоєднався на другому тижні курсів та висвітлив актуальні виклики для України в контексті формування продовольчої безпеки.
Віталій Шмаргун професор кафедри психологіїприділив увагу психологічним аспектам поведінки учасників біржової торгівлі в умовах невизначеностей.
 
Анна Кравченко перший проректор ВНЗ «Київський університет ринкових відносин»провела обговорення використання віртуальних активів у векторі розбудови ринку криптовалюти в Україні.
 
Упродовж курсів досить багато спікерів-практиків доєднались до роботи, серед яких були і наші випускники кафедри, зокрема Юрій Рубан – менеджер з розвитку бізнесу компанії «Сингента»та Анатолій Стоянов – аспірант кафедри організації підприємництва та біржової діяльності. Водночас, учасники мали можливість розглянути практичні аспекти біржової торгівлі різними інструментами, у тому числі акціями міжнародних фондових бірж.
 
 
 
Висловлюємо щиру вдячність організаторам, спікерам та учасникам курсів, а також бажаємо подальшої плідної співпраці та поглиблення знань і формування фахових навичок у біржовій справі!
 
Валентина Яворська, доцент кафедри організації
підприємництва та біржової діяльності
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook