Практичні заняття дисциплін «Реабілітаційна психологія» та «Інклюзивна педагогіка» на базі одного з найкращих центрів фізичної реабілітації – Центру мистецтва реабілітації «РЕАРТ»

September 26, 2023

     25 вересня 2023 року магістранти спеціальності «Соціально-психологічна реабілітація» кафедри соціальної роботи та реабілітації Гуманітарно-педагогічного факультету проводили практичні заняття дисциплін «Реабілітаційна психологія» та «Інклюзивна педагогіка» (проф. Демченко І. І. та Осадченко І. І.) на базі одного з найкращих центрів фізичної реабілітації – Центру мистецтва реабілітації «РЕАРТ» (м. Київ, вул. Амосова, 4).

     Мета – ознайомлення із соціально-психологічними аспектами діяльності Центру. На запитання молодого директора Центру – лікаря фізичної та реабілітаційної медицини Оберняка Артема Олександровича: «Скільки часу будемо ознайомлюватися із роботою Центру?», пожартували: «Допоки зможете нас терпіти!». У результаті у Центрі перебували до закінчення 6-ї пари:

• креативний директор Центру вдало застосував прийом «Знайомство колом»: у процесі почали дискутувати про ймовірні перешкоди майбутньої професії;
• були присутні та вивчили особливості відвідування клієнтів чи їхніх рідних, потреби-запити працівників;
• виявили необхідність надалі з магістрантами попрацювати на заняттях щодо прийняття ситуації (несправедливості, горя, втрати, розпачу тощо);
• дізналися про проблеми недостатності співпраці таких Центрів із соціальними працівниками;
• побували на психологічній консультації одній із клієнток Центру;
• запропонували зі свого боку запрошувати працівників Центру на наші психологічні лекції, тренінги та вебінари;
• встигли побувати на процедурах, де працювала надзвичайно професійна команда Центру «РЕАРТ»: усміхнені, доброзичливі, спокійні;
• пораділи за 93-річного дідуся, який виявив суперпозитивні результати відновлення;
• отримали кілька посмішок від клієнтів, які радіють мистецтву свого відновлення у Центрі. Серед них – військові: самовідданий внесок працівників у спільну Перемогу.
Так, ще не усі клієнти набули можливості посміхатися після пережитого інсульту чи інфаркту, травми воєнної чи побутової, автомобільної… У них усе попереду, що неодмінно буде з таким ВИСОКОПРОФЕСІЙНИМ ПІДХОДОМ ДО РОБОТИ ПРАЦІВНИКІВ ЦЕНТРУ «РЕАРТ», що стало мотивувальним прикладом нашим магістрантам.
Так багато було заплановано, але пообіцяли, що наступного разу все реалізуємо (а нас щиро запрошували, за що дякуємо!).
Любімо те, що робимо і робімо те, що любимо! Дякуймо тим, хто нас підтримує і ВСЕ БУДЕ КРАЩЕ!
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook