Дозвілля студентів-біотехнологів

November 8, 2021

Сьогодні можна з сумом констатувати, що театр поступово втрачає привабливість для молоді та навіть дорослих людей. Кінематографічні технології зайшли настільки далеко, що сучасне кіно – це вже не тільки прекрасна гра акторів, а й величезна кількість спецефектів, яка вражає та викликає інтерес у глядача. У театрі їх не відтворити, тому люди до театральних живих постановок ставляться з меншим інтересом. Однак,  даремно. Ніщо не може замінити передачу людської енергетики від артиста до глядача.

Студенти 4 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» разом з наставником Вітою Богославець відвідали «Київ Модерн-балет» постановку відомого хореографа Раду Поклітару «Спляча красуня». Вистава була створена за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

«Спляча красуня» Раду Поклітару розповідає про людське буття, про вічні моральні принципи. За основу постановки балетмейстер взяв першоджерело давньої казки. Задовго до Шарля Перро та братів Грімм неаполітанський казкар Джамбаттіста Базіле у своїй книзі «Казка казок» першим розповів історію про принцесу, що заснула навіки. Нова історія приведе короля до справжнього кохання не через сто років, а через вісім століть. Однак, це не є першочерговим в цій історії. «Головне те, що дана вистава, як і її класичне першоджерело, виспівує гімн справжньому, всеперемагаючому коханню!» — каже Раду Поклітару.

Крім професіоналізму хореографів, їх гармонійних рухів та чуттєвості передавання сюжетної лінії, хочеться також відмітити неймовірну красу костюмів та відповідних тематичних до кожного епізоду декорацій, які переносять нас у казковий світ «Сплячої красуні».

Ми отримали неймовірні емоції від перегляду балету та пообіцяли собі, що повернемось ще.

           

Синяк А., Шовкопляс А.
студентки 4 курсу

спеціальності

162 «Біотехнології та біоінженерія»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook