Триває співпраця агробіологічного та механіко-технологічного факультетів з компанією LEHNER Maschinenbau (Німеччина)

4 жовтня 2021 року
     У рамках співпраці механіко-технологічного та агробіологічного факультетів з компанією LEHNER Maschinenbau GmbH (Німеччина) 27 вересня на кафедрі сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка відбулася зустріч представників компанії з викладачами НУБіП України.

     Делегацію від університету представляли декан агробіологічного факультету Оксана Тонха, декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко, завідувач кафедри землеробства та гербології Семен Танчик, доценти Дмитро Літвінов, Микола Косолап та завідувач кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Юрій Гуменюк. Від компанії LEHNER на зустрічі були присутні менеджер відділу країн східної Європи Олег Ганжа та менеджер відділу країн ЄС Юрген Шлумбергер.

     Коротка довідка. Компанія LEHNER Maschinenbau GmbH була заснована в 1956 році Йозефом Ленером. Сьогодні компанією у другому поколінні керує Гельмут Ленер, який своїм баченням та безліччю інноваційних ідей зробив компанію LEHNER Maschinenbau GmbH лідером ринку «12-вольтових» технологій в Європі. LEHNER пропонує цілий ряд інноваційних продуктів, які використовуються в сільському господарстві, виноробстві та плодівництві, а також у виробництві спецмашин для будівництва та обслуговування доріг. Інновації компанії LEHNER користуються великим попитом у всьому світі, при цьому частка експорту становить майже 40%, а 60% продукції компанії споживає внутрішній ринок.

     Гості з Німеччини ознайомились з діяльністю та матеріальною базою кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка як щодо рівня матеріально-технічної бази, так і можливості отримати сучасні знання і вміння, які б відповідали запитам сьогодення та сприяли конкурентоздатності майбутніх фахівців аграрного профілю на ринку праці.

     Після знайомства з кафедрою представники компанії LEHNER були запрошені на зустріч з ректором НУБіП України Станіславом Ніколаєнком, під час якої обговорювались можливості подальшої співпраці Університету та LEHNER Maschinenbau GmbH, зокрема, питання створення навчального центру компанії та проведення на його базі майстер-класів, тренінгів, воркшопів для викладачів та студентів НУБіП України, організації та проведення практичного навчання і науково-дослідних робіт у навчально-дослідних господарствах та дослідних станціях Університету.

     Наступним етапом візиту було відвідування ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція», куди раніше були передані два зразки сівалок LEHNER SuperVario та LEHNER VENTO, які були успішно апробовані та продемонстровані в роботі на Дні поля. Відбулася зустріч з директором Агрономічної дослідної станції Юрієм Росамахою, на якій гості з Німеччини ознайомились з матеріально-технічною базою господарства, технологіями вирощування основних культур, надали рекомендації щодо використання, особливостей роботи, тонкощів налаштування нових сівалок.

     Висловлюємо вдячність генеральному директору компанії LEHNER Maschinenbau GmbH пану Гельмуту Ленеру та всім співробітникам компанії за плідну співпрацю та послідовну допомогу у підвищенні якості освітнього процесу підготовки сучасних фахівців аграрного сектору економіки та сподіваємось на подальшу взаємодоповнювальну та взаємовигідну співпрацю у науковій, освітній, виробничій сферах.

Юрій Гуменюк,
завідувач кафедри сільськогосподарських машин
та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook