Марина Остапенко з Києва: навчання в НУБіП України – вдалий крок на шляху до успішної кар’єри!

13 серпня 2021 року
     Учениця спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №273 з поглибленим вивченням української мови та літератури міста Києва - Остапенко Марина свій шлях до омріяної професії «маркетолог» вирішила розпочати вступивши до Національного університету біоресурсів і природокористування України. Варто зазначити, що у травні цього року Марія виборола перемогу у «Школі Маркетингу», яку було організовано кафедрою маркетингу та міжнародної торгівлі з метою популяризацію фаху маркетолога серед випускників шкіл та коледжів.
      Марія радо погодилася розповісти про свою мрію стати маркетологом.
 
       - Чому обрала саме професію маркетолога? Що вплинуло на твій вибір?
       На мою думку, маркетолог - це людина, яка знає вподобання аудиторії, вміє запропонувати і порадити кожному індивідуально, поєднує у собі навички з багатьох інших професій. У мене досить гарно розвинене творче мислення, комунікативні та аналітичні навички і я хочу й надалі розвивати ці свої сторони, а дана професія у цьому мені дуже допоможе.
       - Що в професії маркетолога приваблює?
      Ця професія мене приваблює усім: своєю багатогранністю, можливістю працювати віддалено, актуальністю. Вона потребує знань щодо трендів і новинок, та завжди бути ближче до людей. Адже, на мою думку, маркетологи, насамперед, вивчають поведінку, захоплення, інтереси, вікові та гендерні відмінності аудиторії. Завдяки універсальності й широті цієї професії є всі шанси зайняти керівну посаду або відкрити власну справу.
     - Як дізналася про цю професію?
     Я, напевно, ще з пелюшок цікавилася цією сферою, завжди душа "лежала" до цього. Дуже подобається спілкуватися з людьми, обмінюватися інформацією, дізнаватися щось нове про ту чи іншу галузь.
      - Що про твій вибір кажуть батьки?
      Батьки завжди підтримували мій вибір. Будь це побутове життя чи таке серйозне завдання, як вибір професії.
     - Чому прийняла рішення навчатися в НУБіП України?
     Подобається програма подвійних дипломів, співробітництво з хорошими партнерами, зручне розташування та інфраструктура, а також наявність свого ботанічного саду.
     - Чим на твою думку будеш корисною суспільству, обравши цю професію?
     Я вважаю, що у цій професії головне чесність перед клієнтом. Переконана, що буду виконувати свою роботу якісно і добросовісно, а тому зможу нести у люди лише найкраще.
     - Чим любиш займатися? Які маєш захоплення, хобі? Про що мрієш?
Улюбленої справи у мене немає, однак, переконана, що найкращий відпочинок для мозку - зміна виду діяльності, тому маю багато різноманітних захоплень, але банально не вистачало часу. Адже я лише нещодавно була одинадцятикласницею, яка старанно виконувала домашнє завдання з усіх предметів, писала важкі річні контрольні роботи, доповіді та готувалася до екзаменів. Наразі це вже позаду, і я вже планую багато чим почати займатися. Це точно буде покращення знань з англійської та вивчення ще одної іноземної мови, в'язання, малювання та спорт.
     Мрію працювати на улюбленій роботі і фінансово підтримувати своїх рідних, подорожувати, допомагати нужденним і бути щасливою.

Розмову провела Анна Збарська
доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook