Спортивна дружина ФАМ здобула черговий кубок

29 квітня 2021 року
     На сьогодні найбільш розповсюдженим та масовим спортом у світі є футбол. На початку ХХІ століття за різними оцінками у цю гру було залучено приблизно 250 млн людей по всьому світу, що відповідає 4,1 % населення Землі. Футболом цікавляться представники всіх поколінь людей та всіх соціальних класів. На певному етапі футбол навіть набув певного політичного забарвлення, додаючи бонусів на світовій арені «футбольним країнам», а ставлення до відомих футболістів таке саме, як до зірок музики та кіно.

     Важливим та необхідним є розвиток футболу серед молодих людей, зокрема, серед студентів. Футбол вимагає значної фізичної підготовки, витримки, дотримання спортивного режиму. Без перебільшення потрібно визнати, що тільки найсильніші молоді люди здатні зробити успіхи у даній грі, загартовуючись при цьому на все життя. Окрім того, футбол несе потужну виховну функцію: у спортсменів не залишається часу на різноманітні шкідливі звички, зменшується залежність від гаджетів.
     У цьому зв’язку, розвитку футболу приділяється значна увага при виховній роботі в НУБіП України. Студенти за підтримки ректорату, деканів, представників ННЦ виховної роботи та соціального розвитку, керівництва гуртожитків та наставників груп активно залучаються до футболу. Значну роль у підтримці футбольних команд університету відіграє студентська організація НУБіП України.

     Так, у квітні 2021, напередодні святкування 123 річниці НУБіП України, було ініційовано та проведено турнір між гуртожитками з футболу. Загалом до 200 футболістів з різних факультетів взяли участь у футбольних матчах, відчуваючи підтримку своїх друзів та викладачів. Команди всіх гуртожитків НУБіП України зійшлися на футбольному полі біля другого гуртожитку відповідно до графіку матчів. Кожна гра проводилась у два тайми, після чого спортсмени «обмінювалися воротами».
     У результаті серії ігор у фінал вийшли команди гуртожитку № 2 і гуртожитку № 10 та зустрілися для завершальної гри на футбольному полі 28 квітня 2021 року. Наприкінці «фіналу» свисток арбітра зафіксував абсолютну перемогу команди другого гуртожитку з рахунком 7:1, а капітан команди Олег Ставничий підняв догори заслужений кубок, який спільно вручили директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський та директор студентського містечка Сергій Стецюк. До привітань долучився декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук.

     Потрібно сказати, що переважну масу спортсменів гуртожитку № 2 складають представники факультету аграрного менеджменту. Олег Ставничий, Влад Степанюк, Ярослав Копанєв, Богдан Присяжнюк та студент з Гвінеї Мухамед Діалло уже не вперше відстоюють честь свого факультету на полі. Цього разу вони знову вибороли кубок, уже у змаганнях команд гуртожитків.
     Хлопці вдячні організаторам турніру, зокрема, директору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадію Ржевському, директору студентського містечка Сергію Стецюку за високий рівень організації та можливість перевірити свою фізичну форму, зустрітися з друзями на футбольному майданчику, визначити кращих, об’єктивне суддівство. Декана ж факультету аграрного менеджменту Анатолія Остапчука футболісти вже давно позаочі називають «батьком команди», пам’ятаючи про його постійну підтримку та щире захоплення самою грою.
     Також хлопці-чемпіони вдячні друзям з інших факультетів за цікаві футбольні дуелі, шквал позитивних емоцій, гарний настрій. Особливі слова вдячності хлопці висловлюють вболівальникам за підтримку на шляху до перемоги. На їхню думку, це була чудова нагода поспілкуватися на свіжому повітрі після довготривалого карантину.

     Факультет аграрного менеджменту пишається своїми хлопцями-футболістами, вдячні їм за багаторазові перемоги! Свідомі важливості спорту для життя та здоров’я, ми бажаємо їм все нових і нових звитяг. Любіть футбол, хлопці! Ніколи не потрапляйте в офсайд і завжди забивайте голи!
     Окрім того, зичимо вам успішної здачі сесії, а випускникам бакалаврату – вступити до магістратури!


Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook