Фінансові механізми сталого розвитку України в умовах сучасних викликів

7 квітня 2021, 10:55

    18 березня 2021 р. на кафедрі фінансів була проведена ІІІ Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Фінансові механізми сталого розвитку України в умовах сучасних викликів».

 

    В конференції взяли участь близько 140 учасників як зарубіжних так і вітчизняних провідних вузів. А також активно долучились студенти з відокремлених структурних підрозділів НУБіП України: Бобровицького фахового коледжу ім. О. Майнової, Ірпінського фахового коледжу.

    З вітальним словом до учасників конференції звернулась завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко, проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша та декан економічного факультету Анатолій Діброва, який відмітив здобутки економічного факультету по науковій діяльності студентів, а саме здобуті призові місця в цьому році у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу наукових робіт наших студентів – фінансистів.

     Активну участь у роботі конференції взяли члени гуртка «Інвестор» підготовили тези на актуальні теми, а саме: Алєксєєв Максим «Теоретичні засади фінансового забезпечення аграрних підприємств», Блажевич Анастасія «Обґрунтування фінансової політики підприємства», Кочубей Олеся «Інвестиційна стратегія підприємства та особливості її формування в сучасних умовах», Куруц Олександр «Інвестиційна діяльність Закарпатської області: проблеми та перспективи», Міщенко Даяна «Оцінка інвестиційного клімату: регіональний аспект», Савіцька Олександра «Механізм здійснення лізингових операцій» і Корнієнко Микола «Теоретичні засади формування податкового потенціалу».

     На пленарному засідання свою доповідь представила Міщенко Даяна про стан інвестиційного клімату України в цілому а також по регіонах, розглянувши результати дослідження що проводилися міжнародною агенцією «Regional Doing Business–2020», зазначивши що найкомфортнішою для ведення бізнесу в 2020 році стала Житомирська область. До топ-4 рейтингу також увійшли Чернігівщина (2 місце), місто Київ (3 місце) і Рівненщина (4 місце). Даяна відмітила, що для покращення інвестиційного клімату в регіонах необхідно підвищити рівень загального розвитку регіону та його інвестиційної інфраструктури, а також покращити розвиток фінансового сектору і посилити контроль за рівнем криміногенних, екологічних та інших ризиків.


   

    В свою чергу, Куруц Олександр розглянув проблеми залучення іноземних інвестицій в Україну, закцентувавши увагу на основних проблемах інвестування у Закарпатську область та перспективах їх вирішення. Зазначивши, що перспективною для інвестування у Закарпатській області може стати рекреаційно-туристична галузь, в якій особливе значення відводиться природним лікувально-оздоровчим та рекреаційним ресурсам, за обсягами яких Закарпаття займає одне з провідних місць в Україні.



      За результатами обговорення Куруц Олександр отримав Диплом ІІ ступеня та Міщенко Даяна Грамоту за творчий підхід і актуальність дослідження. Вітаємо наших переможців, бажаємо успіхів у подальших наукових дослідженнях!!!

 

Олег Мошенець,
член гуртка
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook