Вступна компанія. Навчання на військовій кафедрі – модно і престижно

5 березня 2021 року
     4 березня поточного року на кафедрі військової підготовки НУБіП України з використанням хмарного сервісу Cisco Webex Meetings відбулася відеоконференція під девізом навчання на військовій кафедрі – модно і престижно. Метою відеоконференції ставилося довести до студентів нашого Університету та інших громадян України, що можуть відповідно до умов вступу навчатися на кафедрі військової підготовки, максимальний обсяг інформації щодо військової кафедри, особливостей навчання  та які преференції отримують випускники військової кафедри.

     До початку конференції була проведена робота з розсилки студентам, насамперед другого курсу навчання, інформації про військову кафедру, правил відбору громадян України для проходження військової підготовки за програмою офіцерів запасу та запрошення на відеоконференцію.
     З метою виявлення потенційних кандидатів на навчання, щоб не залишити їх поза увагою до початку конференції була проведена автоматична реєстрація учасників конференції, з заповненням стислої форми особистих даних та відповідей на запитання.

     Тон конференції задавали її ведучі – студенти кафедри військової підготовки Анна Сердюк і Дмитро Тараленко. З початку конференції було проведено презентацію про військову кафедру з відображенням історії кафедри, її досягнень, навчально-матеріальної бази. Учасникам конференції представили науково-педагогічних працівників кафедри, які мають великий стаж практичної роботи у військах, учасники бойових дій, міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки. Після презентації про військову кафедру учасників запросили до основної частини конференцій, щодо школи мужності, лідерству, де навчають здатності приймати обґрунтовані рішення, досягати намічених цілей.

     З привітальним словом виступив завідувач кафедри військової підготовки полковник Анатолій Есаулов. У своєму зверненні до учасників конференції він зазначив: «Якщо ви бажаєте отримати нові знання, вивчити зброю і військову техніку, бути конкурентно-спроможними на ринку праці, дійсно захищати свою родину і Батьківщину – то вам до нас на військову кафедру. Ми навчаємо, щоб захищати».

     Під час конференцій своїми враженнями від навчання поділилися студенти економічного факультету Білоцерківського національного аграрного університету Анна Маціпура та механіко-технологічного факультету НУБіП України Максим Пашинський.

    Заступник завідувача кафедри полковника Олександра Максименко ознайомив учасників конференції з Правилами відбору та прийняття на навчання громадян України для проходження військової підготовки, акцентувавши увагу на особливості вступної компанії у умовах пандемії та дистанційного навчання.

     У ході ознайомлення з навчально-матеріальною базою кафедри:

  • голова предметно-методичної комісії вогневої підготовки полковник Олександр Турлюн представив навчально-тренувальний комплекс вогневої підготовки, де студенти і курсанти кафедри навчаються вогневій справі;
  • старший викладач кафедри полковник Віктор Безгінов ознайомив присутніх з аудиторіями тактичної та тактико-спеціальної підготовки, де студенти і курсанти кафедри опановують військову науку перемагати;
  • голова предметно методичної комісії військово-технічної підготовки полковник Андрій Дишлевський ознайомив зі зразками озброєння і військової техніки кафедри;
  • наступною локацією стали навчальні лабораторії ветеринарної медицини, які презентував голова предметно-методичної комісії підготовці фахівців тилового забезпечення полковник Анатолії Радченко.

     Традиційно участь у конференції приймають випускники кафедри, учасники бойових дій, діючі кадрові офіцери Збройних сил України та інших силових структур. Одним із таких офіцерів є заступник командира однієї з військових частин Збройних сил України майор Максим Максименко, кавалер ордену Данила Галицького – людина, чий життєвий девіз "Батьківщина і честь".
     Виступив випускник кафедри, Доктор богослов’я, військовий капелан, командир взводу 101 бригади охорони ЗСУ лейтенант Костянтин Лозинський.

     По завершенні конференції заступник завідувача кафедри військової підготовки полковник Олександр Максименко відповів на питання учасників конференції. Велика кількість питань зазначила, що учасникам конференції було не байдуже у ході її проведення.
     Ведучі конференції побажали учасникам всього найкращого та зустрічі на військовій кафедрі.

Анатолій Есаулов

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook