Ректорат: про нові форми дипломів, підготовку до вступної компанії 2021, навчальні практики за кордоном та багато іншого

11 лютого 2021 року
     Перший в другому семестрі ректорат, що пройшов під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка, розглянув ряд важливих для життєдіяльності університету питань.

 

  

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша проінформував про запровадження в НУБіП України нових форм документів про вищу освіту – дипломів бакалавра і магістра, додатка до них та академічну довідку. Він акцентував увагу на основних змінах у цих документах: забороні використання герба як державного символу, оскільки дипломи втратили статус державного зразка; вказуються лише ім’я та прізвище і не зазначається по батькові; додається нове обов’язкове поле – найменування органу акредитації. Заклад вищої освіти також може вносити в диплом додаткову інформацію, зокрема відмітки про особливі досягнення або відзнаки. А оскільки недаремно в народі кажуть, що краще один раз побачити, ніж сто раз почути, то Сергій Кваша презентував нові бланки документів про вищу освіту, які було рекомендовано ректоратом на затвердження вченою радою університету.

  

  

     З наближенням вступної кампанії 2021 року все актуальнішими стають питання, безпосередньо пов’язані з нею, – як з бакалавратом, так і магістратурою. Зокрема, про організацію і готовність до проведення Всеукраїнських олімпіад НУБіП для вступників на основі повної загальної середньої освіти інформував заступник відповідального секретаря приймальної комісії Сергій Ковалевський. На сьогодні до участі в них зголосилися 643 учасники, та попереду ще місяць і кількість учасників може зрости. Наразі найбільшою популярністю у них користуються українська мова, математика та біологія. Найбільше зареєстрованих – з Києва, Київської, Черкаської та Дніпропетровської областей.

  

     З результатами роботи постійно діючих консультаційно підготовчих курсів НУБіП членів ректорату ознайомила заступник начальника відділу якості освіти, маркетингу і профорієнтаційної роботи Оксана Багацька. На сьогодні з жовтня 2020 року тут займаються з 8 предметів 218 слухачів. Їх якісне навчання у дистанційному режимі забезпечують висококваліфіковані викладачі, завдячуючи праці яких наші курси вважаються одними з кращих.

  

     Програми навчання студентів за кордоном представив проректор з науково- педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Переваги віддаються тим програмам, що мінімально зачіпають навчальний процес і мають кращі умови перебування і соціального захисту. Університет відслідковує ті підприємства, де наша молодь вже проходила навчальну практику і які зарекомендували себе як надійні партнери у ставленні до студентів – де кращі мовне середовище (для опанування мови країни перебування) і розміщення. А тепер – увага всім нетерплячим: відбір претендентів ще не почався! Порядок участі і реєстрації кандитатів – на офіційному сайті університету у розділі «Міжнародна діяльність».

  

  

     Загальну картину сплати за навчання студентів контрактної форми представив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Зокрема, він звернув увагу деканів факультетів і директорів ННІ на необхідність взяти під контроль відкладені платежі. А про стан цієї сплати у своїх підрозділах інформували декани – агробіологічного факультету Оксана Тонха і факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць, т.в.о. директора ННІ неперервної освіти і туризму Тереза Микицей, директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида, завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов.

     Про стан в гуртожитках, підготовку до прийому студентів повідомив директор студентського містечка Сергій Стецюк: всім необхідним гуртожитки кампусу забезпечені, для першого курсу виділено 138 кімнат, і в них розпочалися ремонтні роботи. А про надання дозволу на передачу нерухомого майна в оренду інформував начальник планово-фінансового відділу Олег Бронін.

  

     Підбиваючи підсумки, Станіслав Ніколаєнко визначив підсумки засідання. По-перше, декани і директори мають забезпечувати системний контроль за навчальним процесом і роботою факультетів та ННІ, не випускати з поля зору гуртожитки. По-друге, беручи до уваги великі снігопади, силами своїх колективів долучатися до розчищення закріпленої території. По-третє, враховуючи те, що очне навчання тільки-но розпочалося, а вже є випадки захворювань в академгрупах, – дотримуватися карантинних вимог. По-четверте, керівникам факультетів і ННІ не послабляти уваги до керованості університетом, постійно контактувати зі студентством, реалізовувати програму подвійних дипломів і використовувати її позитиви. І, по-п`яте, роз`яснювати важливість підтримки авторитету НУБіП, сприяти його позитивного іміджу.

Валентин Обрамбальський


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook