Магістри в ІІ семестрі обирають бізнес курс англійської мови, основи PR та реклами, психологію успіху, започаткування власної справи та технічний сервіс машин

6 лютого 2021 року
     Нещодавно в Університеті розпочався ІІ весняний семестр 2020-2021 навчального року, а з ним і вивчення вибіркових дисциплін студентами, які опановують різноманітні магістерські освітні програми на всіх факультетах на ННІ нашого закладу вищої освіти.

 

     Студенти магістратури НУБіП України, як і кожного ЗВО, відповідно до п. 15 статті 62 Закону України «Про вищу освіту» мають право на вибір навчальних дисциплін у межах, передбачених відповідною освітньою програмою та навчальним планом, в обсязі, що становить не менше як 25 % загальної кількості кредитів ЄКТС, передбачених для підготовки магістра.
     За дорученням ректора університету Станіслава Ніколаєнка студенти магістратури щорічно до початку кожного навчального року обирають дисципліни за вибором з переліків, що їм пропонуються. А саме, кожен студент обирає дві вибіркові дисципліни (по 4 кредити кожна) із загальноуніверситетського переліку (так звані за уподобанням студента) для їх вивчення упродовж 2 семестру, а також 4 дисципліни вільного вибору за спеціальністю (також по 4 кредити кожна) – для їх вивчення упродовж 2 та 3 го семестрів навчання у магістратурі.
     Щорічно організовує таку роботу за дорученням проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші навчальний відділ спільно з деканами факультетів, директорами ННІ та їх заступниками.
     На ІІ-й семестр 2020-2021 навчального року для самостійного вибору студентам магістратури було запропоновано понад 100 дисципліни із загально університетського Переліку вибіркових дисциплін, розміщеного на офіційній вебсторінці університету рубриці «Студенту (вибіркові дисципліни)»: https://nubip.edu.ua/node/67362. А із змістом кожної з них можна ознайомитися за анотаціями, що розміщені там же.
     Слід зазначити, що свій вибір більшість магістрів зупинили на 43 дисциплінах з числа запропонованих, адля вибору студенти скористалися електронним навчальним порталом НУБіП України Elearn.

     Тож найпопулярнішими серед студентів магістратури у цьому семестрі 2020-2021 навчального року є:

  1. Англійська мова (бізнес курс), яку обрали 157 студентів.
  2. Технічний сервіс машин (прикладні комп’ютерні технології) – 123.
  3. PR та реклама – 120.
  4. Психологія успіху –110.
  5. Хімічний захист рослин – 100.
  6. Започаткування власної справи – 98.
  7. Управління персоналом – 89.
  8. Основи фінансової грамотності та приватних інвестицій – 84.
  9. Організація бізнесу – 71.
  10. Веб-технології та Веб дизайн – 6.
  11. У світі тварин – 61.
  12. Нутріциологія – 60 та інші дисципліни.

     Так найбільшу зацікавленість у вивченні англійської мови виявили студенти-магістри ННІ неперервної освіти і туризму, гуманітарно-педагогічного та агробіологічного факультетів, а також майбутні фахівці з інформаційних технологій. На вивчення дисципліни «Технічний сервіс машин (прикладні комп’ютерні технології)» записалися найбільше студентів технічних спеціальностей механіко-технологічного факультету та факультету конструювання і дизайну. А от такі дисципліни, як «PR та реклама», «Психологія успіху», «Управління персоналом» та «Організація бізнесу» цікаві студентам практично всіх факультетів та ННІ.

     Для зручності студентів магістратури та викладачів розклад вивчення обраних вибіркових дисциплін розміщено на офіційній вебсторінці університету в рубриці «Розклад навчальних занять на ІІ семестр 2020-2021 н.р», де є окрема вкладка з розкладом вибіркових дисциплін: https://nubip.edu.ua/node/23920. Днем вивчення таких дисциплін є понеділок.

Бажаємо успіхів студентам-магістрам!
     Сподіваємося, що нові знання та компетентності здобуті при вивченні вибіркових дисциплін значно розширять світогляд молодих людей та знадобляться їм у майбутньому!


Оксана Зазимко, Олена Колеснікова
заступники начальника навчального відділу

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook