«НУБіП для ООС. В нас тече одна кров»

15 вересня 2020, 13:00

«Відкрилися очі – розпочалося життя. А бій триває, бій трива!» – таким було гасло благодійної акції «НУБіП для ООС. В нас тече одна кров»     «Відкрилися очі – розпочалося життя. А бій триває, бій трива!» – таким було гасло благодійної акції «НУБіП ДЛЯ ООС. В НАС ТЕЧЕ ОДНА КРОВ», яку організувала студентка другого курсу гуманітарно-педагогічного факультету та ННІ ЛіСПГ Марія Берко. Метою проєкту є добровільне донорство для бійців ЗСУ.

     Забір крові здійснювали лікарі Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь», де щодня рятують важко поранених солдат. А також, акція в супроводі наших студентів паралельно відбувалась в Київському міському центру крові, з якого допомога буде передана для ветеранів війни, добровольців і учасників бойових дій. Лікарі наголошують, що військовий шпиталь має постійну, а іноді критичну потребу в донорах.
     Нажаль, під приводом важкого епідеміологічного становища в світі, люди ніби забувають що в Україні війна, котра набагато швидше віднімає життя і приносить невисловлювані страждання, неповоротні втрати. Але саме такі масштабні проєкти, над якими ведеться місячна праця нагадує про обставини на Сході і дає змогу долучитися кожному в рятуванні життів тих, хто боронить наш спокій і майбутнє.

  

  

     Влаштування благодійної акції «НУБіП ДЛЯ ООС. В НАС ТЕЧЕ ОДНА КРОВ» несла певні складнощі, через COViD-19, кожен день стояв на вагах. Університет взяв на себе відповідальність і підготував строгі вимоги задля забезпечення всіх карантинних норм. Протягом двох тижнів кожного дня з учасниками проекту проводився інструктаж під назвою «Пам’ятка донора», завдяки цьому головний лікар військового шпиталю наголосив, що в жодному гемаконі не виявлено хельозу і такий результат вони побачили вперше.

  

  

     Зареєстровано 295 бажаючих бути причетними до заходу. Це вражаюча кількість, на яку ніхто не міг розраховувати. Нажаль, Київський військовий шпиталь мав прийняти лише 100 студентів та викладачів за певними вимогами, але оперативно була здійснена домовленість з Київським міським центром крові за прийняття половини студентів у себе. Інша кількість донорів, яким було відмовлено, зареєстрована на жовтень місяць 2020 р. позачергово. Завдяки проєкту здійснено 137 заборів крові, а отже, 411 життів буде врятовано.

Профком студентів підтримав дану благодійну акцію та забезпечив закупівлю та оплату провіанту для проведення Дня донора.

Первинна профспаілкова організація студентів завжди підтримує волонтерські ініціативи студентів та щорічно долучається до Дня донора

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook