НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА З ПАРАЗИТОЛОГІЇ ТА ІВАЗІЙНИХ ХВОРОБ ТВАРИН У ВП НУБіП УКРАЇНИ “АГРОНОМІЧНА ДОСЛІДНА СТАНЦІЯ”

11 жовтня 2020 року

Доцентом кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Іриною Юріївною Пашкевич з 5 по 7 жовтня 2020 року було проведено навчальну практику зі студентами 3 курсу 10 групи на базі ВП НУБіП України “Агрономічна дослідна станція”.
Головною метою практики було закріпити знання, отримані студентами протягом теоретичного курсу навчання з освоєння методів діагностики, лікування і профілактики паразитарних хвороб тварин, методів фізичної фіксації, нормативних умов утримання і годівлі кожного виду тварин та збереження екологічної системи.
Студентами було проведено візуальне обстеження тварин на наявність іксодових кліщів, волосоїдів, вошей. Тварин господарства для профілактики було оброблено від ектопаразитів шляхом нанесення інсектоакарицидної пудри. Лікарю господарства було рекомендовано провести повторну обробку тварин через 10-14 діб.


Для проведення діагностичних досліджень на кишкові гельмінтози та протозоози було відібрано проби фекалій від різних вікових груп тварин. Дослідження проводились методами послідовного промивання та флотації.
Також було відпрацьовано методики відбору крові від тварин для дослідження на філяріатози.

Кров досліджували методом нативного мазка.

За період навчальної практики студенти навчились ставити діагноз на інвазійні хвороби тварин, диференціювати збудників хвороб, проводити дослідження тварин та об’єктів довкілля, розробляти і упроваджувати лікувально-профілактичні заходи за інвазійних хвороб, володіти сучасними методами досліджень.

Доцент кафедри фармакології,
паразитології і тропічної ветеринарії І. Ю. Пашкевич

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook