Житомирська область: за добу вогнеборці області ліквідували 10 пожеж сухої трави та одне загорання торфу

19 серпня 2020 року
Житомирська обл.

За останню добу на Житомирщині виникло 10 пожеж в екосистемах, загальною площею  15 га. Горіла суха трава на землях запасу сільських рад, місцевих громад і на відкритій території.

Зокрема, вчора о 12:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання в с. Острів Овруцького району. На місці події встановлено, що на відкритій території горить суха трава та чагарники. Вогонь вже дійшов до приватних житлових будинків. До прибуття бійців ДСНС громадяни намагалися загасити суху рослинність підручними засобами, проте їм це не вдалося. Силами рятувальників пожежу площею в 2 га вдалося оперативно ліквідувати. Вогнеборці не допустили поширення загоряння на оселі.

Крім того, вчора овруцькі рятувальники виїжджали на гасіння сухої рослинності в село Велика Фосня. Про загорання їх сповістили місцеві жителі. Відстань від вогню до їхніх будинків становила лише 10 м. Бійцям ДСНС вдалося запобігти збільшенню масштабів загоряння та оперативно загасити палаючий сухостій на загальній площі 2 га.

Також, вчора поблизу с. Лучанка Овруцького району зафіксовано загоряння торфу окремими осередками, на загальній площі 2 га. Збільшенню площі горіння посприяла посушлива погода та сильні пориви вітру. Для гасіння рятувальники проклали магістральну рукавну лінію від штучного каналу, тим самим забезпечивши безперебійну подачу води. До ліквідації загоряння залучалося 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця пожежної техніки. Станом на 08:00 17 серпня, площа горіння зменшилась до 1,3 га.

Загалом упродовж минулої доби сухостій горів ще у Малинському, Чуднівському, Коростенському, Новоград-Волинському, Пулинському та Черняхівському районах області.

Внаслідок усіх пожеж загиблих та травмованих не виявлено. Причини пожеж наразі встановлюють фахівці.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій, не розводити багаття у вітряну погоду та не викидати недопалки у траву чи на узбіччя доріг. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101»!  

IMG-9121.JPG

У ДСНС України у Житомирській області

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook