Ректорат: максимальна увага – вступній кампанії і готовності до нового навчального року в умовах пандемії

17 серпня 2020 року
     17 серпня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. На його початку ректор зазначив, що станом на сьогодні загалом навчатися в університеті бажають більше 8,5 тисяч осіб, що підтверджено поданими заявами. Вступна кампанія триває, тож ще є час визначитися і прийняти рішення. Друге найактуальніше питання – початок нового навчального року в умовах пандемії. Основним завданням господарських служб, деканатів, дирекцій, кафедр залишається забезпечення дотримання карантинних вимог, організація навчального процесу, маршрутів руху студентів, санітарного обробітку приміщень, розташування санітайзерів, забезпечення миючими засобами, необхідним інвентарем тощо.

 

     Сьогодні була продовжена традиція заслуховування інформації про готовність до нового навчального року факультетів та ННІ. Виконуючі обов’язки декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць, директорів ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження Віктор Каплун та ННІ неперервної освіти і туризму Олена Ковальова доповіли про оптимізацію розкладу з метою очного проведення лабораторних і практичних робіт, розвантаження аудиторного фонду і навчання в дві зміни, забезпечення дисциплін електронними навчальними курсами тощо.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про виділення додаткових місць на навчання за рахунок державного бюджету в магістратурі та бакалавраті на базі диплома молодшого спеціаліста – відповідні показники оновлені в розділі офіційного сайту Вступнику.

  

     Учений секретар Оксана Барановська презентувала структуру проекту рішення вченої ради.

     Директор студмістечка Сергій Стецюк доповів про готовність більше 200 кімнат для поселення першокурсників – і ця роботи активно триває. Розроблений і оприлюднений графік поселення студентів – з 22 по 24 серпня за курсами. У кампусі продовжують облаштовувати територію та відпрацьовувати механізм діяльності в умовах карантину.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на наборі іноземних студентів, які завершили навчання на підготовчих курсах, плануванні бюджету на 2021 рік, проекті створення на базі університету філії студентської поліклініки. Напередодні навчального року в кампусі проводиться перевірка якості інтернету. Певної оптимізації діяльності зазнає служба закладів харчування – їдальні та буфети працюватимуть на виніс.  

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про завершення ремонтів в гуртожитках № 1, 6, 9. На його особистому контролі перебуває забезпечення усіх об’єктів університету антисептиками, миючими та дезінфікуючими засобами, господарським інвентарем.

  

     Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про співпрацю з Міністерством освіти і науки щодо вирішення нагальних проблем наукової діяльності, продовження набору до аспірантури, атестацію наукової діяльності університету, подання проектів молодих вчених на конкурс.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – організувати відзначення Дня Державного Прапора та Дня незалежності. Оксані Барановській – завершити формування проекту рішення вченої ради. Валерію Іщенку – забезпечити наявність із запасом засобів захисту і санітарної обробки. Начальнику відділу кадрів Миколі Михайліченку – організувати проведення співбесід претендентів на керівників ННІ та факультетами, засідань конференцій трудових колективів. Вадиму Ткачуку – проводити заходи з виховної роботи з іноземцями, організувати роботу центральної їдальні на період поселення студентів до гуртожитків, постійно контролювати економічну ефективність діяльності навчально-дослідних господарств. Ігорю Ібатулліну – забезпечити організоване, чесне, об’єктивне і неупереджене приймання вступних випробувань, провести підготовку до осінніх польових робіт в навчально-дослідних господарствах. Валерію Іщенку та Вадиму Ткачуку – провести наради з співробітниками в навчальних корпусах щодо організації діяльності в умовах карантину.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

  Денис Рудень

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook