Дистанційна навчальна практика з геодезії студентів першого курсу факультету садово-паркового господарства – 2020

20 липня 2020 року

У другому навчальному семестрі першого курсу ми ознайомилися з предметом геодезія! Наша група назавжди запам’ятає ці ранкові прогулянки парком дорогою до 6 корпусу. Але, на превеликий жаль, вони тривали зовсім недовго.
Пандемія та карантин несподівано увірвалися у наше життя. В результаті усі ми були вимушені повернутися до рідних міст та сел. Жоден не був готовим до дистанційного навчання та мало уявляв собі картину того, як воно проходитиме. Але дякуючи доценту кафедри геодезії та картографії Рафальській Л.П., яка прочитала нам он-лайн лекції та провела лабораторні заняття в системі Zoom, а також завдяки ЕНК, де наведені лекції, презентації до них і дуже добре методичне забезпечення, ми успішно пройшли цей шлях, залишивши при собі лише добрі спогади.

З 15 по 27 червня у нас мала проходити польова навчальна практика з геодезії. Та ректорат приймає рішення проводити навчальні практики дистанційно. Це було наступним ударом і здивуванням як для нас, так і для самих викладачів. Враховуючи ці обставини, старшим викладачем Ковальовим М.В. та доцентом Рафальською Л.П. для нас був створений окремий ЕНК «Навчальна практика. Геодезія».

Щодня на ЕНК нам наводилась нова тема, яку ми мали опрацювати і мета іі вивчення. Давались по пунктах завдання і методичні рекомендації для їх виконання. Наводились: вихідні дані (загальна інформація, лекції та презентації до теми, навчальні посібники, підручники та інтернет-джерела); вхідні знання; форма подання результатів; критерії оцінювання. Також ми мали змогу обговорювати порушені теми за допомогою багатьох додатків і спілкування з викладачами.


Таким чином, завдяки складеній програмі, після завершення практики, нам вдалося закріпити теоретичний матеріал дисципліни та набути вміння використання його при вирішенні практичних задач.


Бадалова Ніна, староста групи СПГ-1901

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook