Втілення мрії в життя – створення свого власного бізнесу

21 травня 2020 року
18 травня 2020 року відбувся захист проєктів студентами групи МВ-17001 гуманітарно-педагогічного факультету спеціальністі «Міжнародні відносини».

     Ось і підійшло до завершення вивчення курсу «Основи бізнес-проектування», який викладав доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту Суханова А.В. Хоча навчання і відбувалося дистанційно та це не змогло відбити бажання у студентів до отримання нових знань, вмінь та навичок.

     Всі завдання, які було роздано на початку семестру, студентами виконані успішно. З кожним покроковим етапом розробки бізнес-проєктів, власні ідеї все більше і більше захоплювали самих студентів.

     Один з проєктів по створенню равликової ферми студенти Холод А., Борлюк О., Никифорчук М. та Заблоцька А. навіть представили на Всеукраїнському конкурсі студентських проєктів «Від ідеї до успіху», який проводився 29 квітня 2020 року кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту під керівництвом член-кореспондента НАН України, доктора економічних наук, професора Шинкарук Л.В. і вибороли І місце (https://nubip.edu.ua/node/76011).

 

     Всі представлені студентами проєкти відрізнялись своєю оригінальністю та різноманітністю: від «Еспорт меду за кордон», «Салону краси», «Сміттєпереробного заводу» до «Еко продукції «Produit de nature» та магазину здорового харчування «Авокадо» і ще багато інших. Також студенти під час вивчення дисципліни «Основи бізнес-проектування» оволоділи розрахунково-аналітичними вміннями та сучасними технологіями бізнес-планування, що було необхідним для розробки власного проєкту і в перспективі реалізації та ефективного управління бізнесом.

 

  

     Не змогли не поділитися своїми враженнями від навчання студентки Мотенко Наталія та Артемчук Єлизавета, які розробили проєкт «Експорт меду за кордон»:

  • Курс «Основи бізнес-проектування» сформував у нас, як студентів, систему знань про методику і технологію розробки бізнес-плану, про зміст його розділів, а також навичок і вмінь складання бізнес-плану підприємницького проєкту. Ми розробили власний бізнес-план, який є актуальним та перспективним бізнесом на сьогодні в українських реаліях. Ми обрали доволі складний для «міжнародників» проект, сама робота давалася нелегко, особливо в фінансових розрахунках. Хоч довелося детально розбиратися в різних видах податків на продукт, але це надало змогу нам розширити свій кругозір, пояснити для себе деякі економічні терміни. Робота над проектом була цікавою і захоплюючою, адже всі теоретичні знання можна було застосувати і втілити саме під час розробки наших робіт.

     Таким чином, знання, отримані під час курсу з бізнес-проєктування, є важлими та необхідними як у професійній діяльності проєктного менеджера, громадській діяльності, так і у приватному житті цілеспрямованої особи, яка при можливості зможе відкрити власну справу і розвивати економіку України, створюючи робочі місця та співпрацюючи з міжнародними партнерами. Адже інвестиції міжнародних організацій та їх реалізація є першим кроком на шляху до розвитку успішної країни. І відповідно нам, як міжнародникам, даний курс знадобиться в міжнародній, дипломатичній та політичній діяльності!

     Ще більше корисних практичних інструментів ви можете отримати у нас в магістратурі, навчаючись на освітній програмі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проєктами».

Якщо Ви бажаєте відкрити власну справу, переповнені ідеями та не знаєте з чого почати, то радо запрошуємо Вас до нас!

Ми надамо Вам ключ до реалізації Ваших амбіцій!

 

Алла Суханова,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Мотенко Наталія, Артемчук Єлизавета,
студенки групи МВ -17001

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook