Звіт про роботу студентського наукового гуртка за 2019 - 2020 н.р.

17 травня 2020 року
НУБіП України

 ЗВІТ про роботу
студентського наукового гуртка за 2019 - 2020 н.р.
кафедри глобальної економіки

 Гурток почав свою діяльність з 2014 року. За цей період усі студенти науковці виконували наукову роботу згідно отриманої наукової тематики. Засідання проводилось згідно графіку, з виступами студентів, обговоренням і дослідженням даної теми.
 Наукові дослідження наукового гуртка здійснюються виходячи із сучасних проблем формування глобального економічного простору та зорієнтовані на вивчення тенденцій розвитку сільського господарства як однієї з основних галузей економіки України. Робота гуртків проявляється в участі у щорічних міжнародних наукових конференціях студентів.
 Мета наукового гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція» полягає у розвитку творчих здібностей студентів з метою набуття ними фахових (професійних), особистісних компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь через дослідження. Наукові дослідження гуртка здійснюються виходячи із сучасних проблем формування глобального економічного простору та зорієнтовані на вивчення тенденцій розвитку сільського господарства як однієї з основних галузей економіки України, та відображають історичні аспекти європейської інтеграції, політику євроінтеграції в епоху глобалізації, інституційні реформи як складові євроінтеграційних процесів, окремі правові аспекти Європейських Спільнот та Європейського Союзу і деякі прояви європеїзації в сучасних міжнародних відносинах.
 Студенти даного гуртка систематично приймають участь у конференціях, виступають з доповідями на гуртках кафедри, конференціях, публікують наукові статті та тези у вітчизняних фахових виданнях. За результатами студентської наукової роботи студенти виборюють почесні грамоти, листи подяки.
19 лютого 2019 року студенти - члени гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція» кафедри глобальної економіки разом з керівником Сокур Л.В. відвідали музей історії НУБІП України, де ознайомилися не лише з історією виникнення університету, а й із становленням сільського господарства на теренах України – з доби неоліту, починаючи з трипільської культури.
 5 березня 2019 року студенти спеціальності «Прикладна економіка», члени гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція» разом з викладачем Сокур Л.В. відвідали наукову бібліотеку НУБіП України. Спочатку співробітник бібліотеки ознайомила студентів з тематичною виставкою, яка присвячена була святкуванню 205 річниці з дня народження Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка.
12 березня 2019 року на запрошення викладачів кафедри глобальної економіки була проведена зустріч представника підприємств Групи ПАТ «МХП» Дудник Юлії з членами гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція». Студенти провели детальний тренінг з представником агроіндустріального холдингу ПАТ «Миронівський хлібопродукт». Зважаючи на швидкий розвиток ПАТ «Миронівський хлібопродукт», компанія робить ставку на молодих спеціалістів, які хочуть працювати і розвиватися в агробізнесі. Адже саме від цих фахівців та рівня їхнього професіоналізму залежить розвиток та успіх компанії.
 З 2000 року в МХП працює програма «Молодий спеціаліст» та запрошує студентів 4-5-х курсів пройти практику на підприємствах Групи ПАТ «МХП» із перспективою подальшого працевлаштування.
9 жовтня 2019 року члени гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція» разом з керівником Сокур Л. В. відвідали Музей грошей Національного банку України.
 В рамках ключової події року – найбільшої виставки в Україні у галузі тваринництва та птахівництва Agro Animal Show 2020, та унікальної події – 3-денного AGRO ANIMAL IT Forum 18 лютого 2020 року студентам спеціальності «Прикладна економіка», членам гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція» було презентовано найновіші рішення в галузі годівлі та діджитал-розробок в управлінні фермами від провідних українських та міжнародних експертів.
 27 листопада 2019 року на економічному факультеті НУБіП України пройшла 73-тя науково-практична студентська конференція «Розвиток аграрного сектору економіки України в умовах глобалізації». Студентка освітньої програми «Прикладна економіка», член гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція» Фетісова Ірина виступила з доповіддю «Державна регіональна політика економічного розвитку територій» та була нагороджена дипломом першого ступеня (науковий керівник к.е.н., старший викладач кафедри глобальної економіки Сокур Л.В.).
 06 грудня 2019 року члени гуртка «Глобалізація та європейська інтеграція» стали учасниками міжнародного науково-практичного семінару «Конкурентоспроможність галузей аграрного сектору економіки в умовах глобалізації», який пройшов спільно з Батумським державним університетом імені Шота Руставелі, Національним інститутом економічних досліджень та Батумським Навчальним університетом навігації на базі кафедри глобальної економіки.
 24 лютого 2020 року студенти спеціальності «Прикладна економіка», члени гуртка "Глобалізація та європейська інтеграція" разом із викладачем Сокур Л.В. відвідали наукову бібліотеку НУБіП України.

Результати роботи гуртка:
Тези та участь у конференціях членів гуртка:
Лактіонов А. А. Адміністративно-територіальна реформа Франції (72-а науково-практична студентська конференція «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України»).
Лужанський М. В. Децентралізація і перспективи соціально-економічного розвитку України (72-а науково-практична студентська конференція «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України»).
Павленко І. І. Механізми державного регулювання регіонального розвитку рибного господарства в Україні (72-а науково-практична студентська конференція «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України»).
Парфенюк М. А. Інструменти регіонального маркетингу в контексті розвитку галузей аграрного сектору економіки (72-а науково-практична студентська конференція «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України»).
Дудник Д. С. «Децентралізація та перспективи розвитку при сталому розвитку ОТГ» (72-а науково-практична студентська конференція «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України»).
Фетісова І.Ю. Державна регіональна політика економічного розвитку територій (72-а науково-практична студентська конференція «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України»).
Швець Є. Регіональне регулювання тваринництва в Україні (73-а науково-практична студентська конференція «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України»).
Якуніна В.О. Державне регулювання земельних і водних ресурсів в Україні (73-а науково-практична студентська конференція «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України»).
Мельніченко А.С. Основні чинники та шляхи протидії тінізації економіки (73-тя науково-практична студентська конференція «Розвиток аграрного сектору економіки України в умовах глобалізації»)
Бойчас Д.А. Глобалізація міжнародних економічних відносин: суть та особливості розвитку на сучасному етапі (73-тя науково-практична студентська конференція «Розвиток аграрного сектору економіки України в умовах глобалізації»)
Фетісова І.Ю. Державна регіональна політика економічного розвитку територій (73-тя науково-практична студентська конференція «Розвиток аграрного сектору економіки України в умовах глобалізації»)
Козачишина Д.В. Сучасне світове господарство як матеріальний базис формування глобальної економіки (73-тя науково-практична студентська конференція «Розвиток аграрного сектору економіки України в умовах глобалізації»)
Дідик В.М. Екологічні проблеми в аграрному секторі України («Конкурентоспроможність аграрного сектору в умовах функціонування Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом»).
Якуніна В.О. Інтегроване управління водними («Конкурентоспроможність аграрного сектору в умовах функціонування Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом»).
Слєпченко П.П. Стратегісне планування розвитку територіальних громад («Конкурентоспроможність аграрного сектору в умовах функціонування Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом»).
Фурман А.В. Конкурентоспроможність аграрного сектору України в умовах глобальних викликів («Конкурентоспроможність аграрного сектору в умовах функціонування Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом»).
Козачишина Д.В. Основні засоби як складова ресурсного потенціалу сільськогосподарських підприємств регіону («Конкурентоспроможність аграрного сектору в умовах функціонування Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом»).
Куц А.Д. Формування та регулювання ринку картоплі в Україні («Конкурентоспроможність аграрного сектору в умовах функціонування Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом»).

Перспектива діяльності гуртка полягають в підписанні договору про співпрацю з Всеукраїнською громадською організацією «Українська асоціація європейських студій» з метою участі в її проектній, експертній та науковій діяльності. Основною метою Асоціації є сприяння розвитку в Україні міжгалузевих наукових досліджень європейських інтеграційних процесів та захист спільних законних інтересів своїх членів. Завданням Асоціації є сприяння проведенню досліджень і розвитку освіти у сфері європейської інтеграції задля встановлення європейських спільних цінностей в Україні. Асоціація має багаторічний успішний досвід поширення в Україні неформальної освіти і розвитку волонтерства, є найбільш досвідченою громадською організацією з розвитку Євроклубів.
 Плани роботи гуртків на 2020 - 2021 н. р.:
• Участь у 74-й науково-практичній студентській конференції: «Перспективи соціально-економічного розвитку аграрного сектору України»
• Проведення засідання круглого столу на тему: « Підвищення конкурентоспроможності аграрного сектору в умовах формування і функціонування Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом»
• Відвідування виставок:
• XII Міжнародна агропромислова виставка «АГРОФОРУМ 2020», 10-13 листопада 2020 року
• Міжнародна виставка інноваційного агровиробництва та комплексного розвитку аграрного бізнесу «ІнтерАгро Комплекс» , 27-29 жовтня 2020 року
• Проведення тематичних семінарів циклу: «Розробка і формування базових напрямів аграрної політики України в нових умовах продовольчих і фінансових викликів»

 

Забезпечення діяльності web-сторінки гуртка nubip.edu.ua/node/24105

 ЗВІТ

 ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook