Майбутні землевпорядники здійснили онлайн знайомство з НУБіП, а також познайомилися з ректором, деканом та багатьма цікавими людьми, причетними до професії

12 травня 2020 року
     Ще задовго до заходу Дня відкритих дверей на факультеті землевпорядкування у його ідейного активу, на чолі з деканом Тарасом Євсюковим, виникла задумка провести віртуальне знайомство з НУБіП, керівництвом, роботодавцями і студентами. Спочатку склали сценарій, далі – практична і технічна підготовка. Процес кропіткий, нелегкий, але безперечно захопливий. Власне, на собі й експериментували, як зробити так, щоб було цікаво й інформативно для абітурієнтів та їхніх батьків. Але про все за порядком.

     Підготовчі роботи. Цей етап зайняв більше двох тижнів. Було прийнято рішення змонтувати коротенькі відеоролики про найважливіші моменти, які б характеризували освітню, соціальну та виховну частину студентського життя. Підготували віртуальні подорожі до навчальних корпусів НУБіП і весняного Голосієва, ознайомили з матеріально-технічною базою факультету, філією бібліотеки, лабораторіями, гуртожитком. Нам це вдалося, адже розміщені відео у соціальних мережах встигли набрати тисячі переглядів. А випускники факультету навіть трішечки ностальгували, при цьому у коментарях відзначали позитивні зміни у "alma mater". За кадром залишилась титанічна робота Катерини Лук'янчук, Інни Кузьменко, Олега Дроздівського, Олександра Шевченка, Тараса Євсюкова, Наталії Мединської, Руслана Тихенка – новоспечених фотографів, авторів ідей, операторів дронів, відеомонтерів, у яких перекваліфікувалися наші викладачі. А також за короткі терміни реалізували задумане.

     Вибір локацій. Для кращого знайомства з університетом, було обрано 6 локацій. Навчальний корпус №6, що закріплений за факультетом і територія перед ним; головний корпус – це третій; стадіон та Алея слави; перлина Голосіїва – Ботанічний сад НУБіП; військова кафедра і гуртожиток. На кожній локації був відповідальний викладач і його дублер. А модератор заходу у потрібний час переключав відеозв'язок на того чи іншого спікера. Створили телеміст. До речі, набагато змістовніше, ніж коли абітурієнт "подорожує" самостійно, адже наш університет має величезну і розгалужену територію. Хочемо відмітити належну роботу Юлії Мороз, Андрія Мартина та Олександра Шевченка, Олексія Жука та Івана Опенька, Людмили Гунько та Каріни Кармазіної, Олександра Шевченка та Ігора Радіонова; Євгена Бутенка та Ірини Купріянчик, Світлани Кохан та Олега Дроздівського, Олени Охріменко та Олега Федорченка. Усі вони були у потрібному місці й у потрібний час.

     Ключові спікери. Саме вибір спікерів заходу є вирішальним при його проведенні. Оскільки лише цікава особистість може за декілька хвилин виокремити родзинку, яку б хотів би бачити абітурієнт. Безперечно, вступні слова ректора Станіслава Ніколаєнка були значущими для організаторів і глядачів. Керівник університету є відомим політиком, науковцем та мудрою людиною, який турбується про рідну землю. Тому підготовка землевпорядних кадрів під пильною увагою Станіслава Миколайовича. Про особливості вступної кампанії 2020 учасників заходу ознайомила відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець. Роботодавці активно запрошують на роботу та виробничу практику наших студентів, тому до слова від роботодавців покликали голову Всеукраїнської громадської організації "Асоціація фахівців землеустрою України" Анатолія Полтавця. Він змістовно розповів про важливість професії землевпорядника і перспективи працевлаштування, а компанія Кайлас А представила новели у безпілотних технологіях. Не могли оминути й студентів. З офісу столичної землевпорядної компанії кілька слів про студентське життя розказав студент другого курсу Олександр Заєць, а після його виступу долучився, прямо з виконання кадастрової зйомки за геодезичним приладом, нещодавній магістр Дмитро Рудякевич. Пригадали також, що два випускника факультету очолювали землевпорядну службу, а сьогодні багато з них займають керівні посади і в Уряді, і на місцях. І цю тенденцію треба зберегти – це головне завдання, що стоїть перед колективом.

     Широка географія та зацікавленість абітурієнтів. Напередодні зареєструвалось близько 60 абітурієнтів їхніх батьків, директорів і викладачів шкіл. Приємно, що на рекламу заходу ще зреагували користувачі соцмереж. Найбільша активність, протягом годинного ефіру, становила 93 учасника. Це випускники шкіл (Ольга Пронь, Валентина Яременко, Тетяна Фенюк, Олег Кривов’яз, Тетяна Власенко та ін.), коледжів (Інна Чеботарьова, Ліна Орінчук, Тетяна Ворожбит та ін.), їхні батьки і вчителі, а також зацікавлені спостерігачі, які проходять підвищення кваліфікації в ННВЦ при факультеті. Географія найрізноманітніша. Відповідно до анкет, це Київ та область, Ніжин, Прилуки, Рівне, Володимир-Волинський, Черкаси, Миколаїв, Запоріжжя та багато інших куточків України.

     Прямий діалог. Завершували захід приємним спілкуванням декана та абітурієнтів. І хоч головні моменти про вступ, навчання та умови проживання були розкриті під час виступів, учасники задавали безліч запитань. Очевидно, що настає визначальна пора ЗНО і хвилювання переповнює, тим паче у нинішній ситуації. Ми намагалися внести ясність і впевненість у правильності вибору професії та навчального закладу, показати наші переваги, у порівнянні з іншими ЗВО, де є такі ж факультети. А відгуки студентів, які долучилися до обговорення – тому доказ. Так, навчатися нелегко, але під силу, якщо впевнено знаєш, ким хочеш стати у майбутньому.

     Наші враження. Що ж, це перший наш подібний досвід. Скажемо відверто, набагато складніше, ніж очна зустріч гостей. Проте ми впорались. Звісно, були певні незначні технічні збої. Але це прямий ефір, а не відкоригований запис. За матеріалами, готуємо фільм, де ще раз покажемо про нас. І проведемо не один подібний захід. Адже відгуки абітурієнтів та їх батьків, які ми отримали у нашому телеграм каналі – надихають.

До скорої зустрічі! Щиро сподіваємось, у стінах нашого Університету!

Наталія Мединська,
доцент кафедри земельного кадастру
Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook