Арсеній Москалюк: мої враження від дистанційного навчання

8 квітня 2020 року
навчання в умовах карантину

 - Представтеся, будь ласка. Де ви знаходитеся на період карантину?

Доброго дня! Я Москалюк Арсеній. Навчаюсь на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, спеціальність 101Екологія, староста 4 курсу 3 англомовної групи. На період карантину знаходжусь сам в будинку в Карпатах.
 
 
-  Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного навчання?
Легким адаптуванням я б це не назвав, але звик вже до дистанційного навчання, вибору немає. Викладачі в цьому допомагають, створюють курси в E-learn, проводять онлайн уроки, користуємось функціями Google Диску.
-  Які маєте побажання до викладачів?
Побажання тільки одне – не хворійте. І маленьке прохання, щоб ми всі здали в першу відомість))
-  Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?
Градієнт мого часу на самостійне навчання починається з 30 хвилин і закінчується 13 годинами…
Деякі предмети даються легко, тому мало часу забирають в мене. Інші ж навпаки, потребують багато уваги та сил. Окремо можна виділити предмети: Дозиметрія та радіаційний контроль (викладач доцент Грисюк Сергій Миколайович) і НРБ та ОСП (викладач доцент Лазарєв Микола Михайлович). Ці два предмети хоч і не є важкими для сприйняття, але займають багато мого часу через те, що лекції зроблені якісно та професійно.
Але найбільше часу займає написання мого бакалаврського диплому на тему: “Вплив малих доз іонізуючого випромінювання на ріст і розвиток гороху посівного сорту “Овочеве диво”. Під час дистанційної роботи в умовах карантину підготовлено розділ 1. Огляд літератури, до якого написано підрозділи: 1.1 Історія виникнення науки радіобіології, де висвітлено історію розвитку та особливо період в якому було відкрито ефект радіаційної стимуляції при опроміненні у невеликих дозах. Також написано підрозділ 1.2. Розуміння поняття радіобіологічного ефекту – тут проаналізовано суть змін, що виникають в опроміненому організмі, підрозділи 1.3. Ефект радіаційної стимуляції та 1.4. Особливості впливу малих доз іонізуючого випромінювання на рослину. Також вже практично закінчено розділ 2, що присвячений опису матеріалів та методів та отримано опромінений насіннєвий матеріал, що буде використано для експериментальних досліджень вже наступного тижня. Мій науковий керівник Іллєнко Володимир Віталійович. Без нього у мене б “поїхала криша” з моїм дипломом…
-Чи вдається під час карантину займатися спортом, читати книжки і т.п.?
А більше нічим і не можна займатись. У вільний час читаю книги, остання прочитана книга: К. Кастанеда “Искусство сновидения”.
Розмову провів Володимир Іллєнко,
старший викладач кафедри

радіобіології та радіоекології 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook