На агробіологічному факультеті пройшов І тур хімічної олімпіади для студентів університету!

4 березня 2020 року

Традиційно, починаючи з 1967 р., тодішня кафедра неорганічної і аналітичної хімії готує студентів для участі у конкурсах наукових робіт та олімпіадах з хімії, де студенти нашого закладу освіти вже 30 разів були переможцями Всеукраїнських  змагань.

Згідно наказу Міністерства освіти і науки України від 17.12.2019 р. №1580 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2019-2020 навчальному році» наприкінці лютого було завершено проведення І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни Хімія  на базі хімічних кафедр агробіологічного факультету.  Завершальним етапом І туру олімпіади були теоретичні змагання (фото), а розпочиналася олімпіада ще в грудні 2019 року із дистанційного тестування на базі E-learn.

 

В І турі олімпіади прийняли участь 89 студентів майже зі всіх факультетів НУБіП України, де в навчальному плані є хімічні дисципліни.

Слід відмітити, що наш Університет впродовж 3-ох наступних років проводитиме ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії (у 2020 році буде 10 раз у цьому столітті), куди запрошуються представники всіх ВНЗ України. В зв’язку з цим учасники І туру були поділені на 5 секцій за галузями знань і переможці визначалися в кожній секції.

Результати наведено в таблиці.


Приємно відзначити, що абсолютним переможцем виявилась студентка ІІ курсу за спеціальністю біотехнології та біоінженерія Скуба Анастасія, яка і минулого року здобула І місце в ІІ турі Всеукраїнської олімпіади з хімії. До речі, в 2019 році команда НУБіП України виборола 1-ше загальнокомандне місце, як результат хорошої хімічної підготовки студентів-переможців олімпіади: 

-      факультету захисту рослин, біотехнологій і екології : Скуба Анастасія, Сіненко Богдан

-      агробіологічний факультет: Шаховал Євген, Губін Михайло.

Переможці І туру визначені. Попереду майже 2 місяці напруженої підготовки до участі у ІІ турі Олімпіади. Команда сформована, графік підготовки на кафедрі аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води вже активовано. 


Тож побажаємо успіхів нашим студентам і достойно представити Університет в ІІ турі.

Голова журі І етапу Олімпіади, доцент

кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

Дмитро Савченко

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook