Випускники магістратури спеціальностей 211 Ветеринарна медицина та 212 Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза проходитимуть атестацію в формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту – постанова уряду

12 лютого 2020 року

Випускники магістратури 30-ти найбільш суспільно важливих та пов’язаних з підвищеним ризиком спеціальностей складатимуть атестацію в формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту. Це буде незалежна перевірка результатів навчання студента та його готовності працювати за фахом. Відповідну постанову ухвалив Уряд України сьогодні, 17 липня 2019 року. Її поступове впровадження почнеться з 2020 року.

Важливо, що до організації та проведення ЄДКІ буде залучене не тільки МОН, а й інші відомства, які формують політику у відповідній сфері. Це дозволить зробити програми та завдання більш якісними та фаховими. З деяких спеціальностей іспит може проводитися в формі ЗНО.

Конкретний перелік спеціальностей, за якими проводитиметься ЄДКІ для випускників магістратури, раніше затвердив Кабмін. Це, зокрема, всі спеціальності галузей знань «Ветеринарна медицина»:  211 Ветеринарна медицина та 212 Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза. 

До іспиту допускатимуть студентів, що не мають академічної заборгованості. Якщо випускник не складе з першого разу ЄДКІ, то його мають відрахувати, але можуть поновити для однократного повторного складання іспиту. Якщо ж і друга спроба буде невдалою, то поновитися можна буде для повторного навчання – не менше двох семестрів перед складанням ЄДКІ. Повторне навчання та складання кваліфікаційного іспиту буде виключно за кошти фізичних та/або юридичних осіб.

Варто відзначити, що ЄДКІ вже запроваджено і проводиться для студентів медичних спеціальностей відповідно до Постанови КМУ №334 від 28.03.2018. Також важливо, що студенти наскрізної магістратури медичних та ветеринарних спеціальностей у разі неуспішного складання ЄДКІ можуть один раз повторно скласти його без відрахування.

Джерело

Підготувала Ірина Деркач

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook