Набуваємо досвіду у закордонних господарствах

9 жовтня 2019 року

Наш коледж постійно працює над розширенням співпраці з міжнародними партнерами з метою надання можливості студентам проходження практики та стажування за кордоном, зокрема в Німеччині, Данії, Польші та інших країнах.

Цього року в рамках реалізації Договору на співпрацю з Торговою Маркою «ABMpartners» п’ятеро  студентів технологічного відділення взяли участь у стажуванні у Федеративній республіці Німеччина, в господарствах HegeHof  та SpargelhofMager, які входять в Асоціацію  фермерів землі Гессен.

Своїми враженнями від проходження практики  сьогодні вирішив поділитися з нами Даніл Насібов, студент групи Л-41 технологічного відділення.

- Безцінний досвід, незабутні враження, дуже багато емоцій і спогадів залишила для мене цьогорічна технологічна практика в Німеччині.  А розпочалась вона з вокзалу Франкфурта. Я спочатку і не зрозумів, де ми знаходимося. Він виглядав як звичайна автобусна зупинка під торгівельним центром. І зустрівся я спочатку не з німцями, як  очікував, а з людьми інших національностей : корейцями, американцями, французами, арабами. І що дуже вразило - всі  були дуже ввічливими, навіть з тими, кого не розуміли, завжди приходили на допомогу у вирішенні їхніх проблем. Я ще раз переконався у важливості знання іноземних мов. Дуже мені допоміг німець,  котрого звали Віктор і бабуся якого була родом з України. Він розмовляв російською з дуже великим акцентом, але завжди виручав, коли ми щось не розуміли.

 В Німеччині  я зустрів багато вихідців з України і країн бувшого Радянського  Союзу, які туди виїхали  і залишилися.  Справжніх німців  я зустрів мало. Їх було дуже складно зрозуміти через те, що вони дуже швидко говорять і їхня  версія мови відрізняється від тієї, якою говорили інші. Навіть за зовнішнім виглядом вони дуже різняться.

Мені довелось зустріти і бездомну жінку з сином, яка розмовляла сімома мовами і навчила сина трьом. Наш керівник пожаліла їх і дала можливість підзаробити.

Хочу сказати, що і в Німеччині я побачив сміття на вулицях, але  воно дуже швидко прибирається. Бо щодо цього там дуже жорсткі закони. Та і не тільки до чистоти і збереження навколишнього середовища. Відчувається в усьому повага до законів, звичка їх дотримуватись.

Уроком для мене і моїх друзів, які проходили стажування  в фермерських господарствах, була і сама організація роботи, дисципліна праці. Від твого ставлення до роботи, старання, кінцевого результату залежить і винагорода. Схитрувати не можна.

І взагалі, Німеччина - це дуже гарна країна зі смачною їжею і красивими краєвидами. Коли в мене буде змога, то я знову хотів би побувати тут. Але, чесно кажучи, краще ніж  свій дім місця немає.
                                                                  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook