Професор Володимир Меженський представив НУБіП у XV EUCARPIA Fruit Breeding and Genetic Symposium

20 червня 2019 року

Професор кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка Володимир Меженський взяв участь у «XV EUCARPIA Fruit Breeding and Genetic Symposium», що регулярно проводиться під егідою Міжнародного товариства садівничих наук (ISHS). Цього року приймаючою стороною була Прага (Чеська Республіка). Володимир Меженський зробив доповідь на пленарному засіданні «Progress in Japanese quinces breeding in Ukraine». Окрім нього Україну представляла науковець з Криму (Інститут виноградарства і виноробства «Магарач») Світлана Левченко з постером «Modern trends of breeding varieties for recreational areas of viticulture». Узагалі світова спільнота селекціонерів садівників була представлена широко: Європа, Північна і Південна Америка, Азія, Нова Зеландія. Значна частина доповідей відображала сучасні тенденції досліджень, що базуються на молекулярних методах.

Симпозіум відбувався в Інформаційному центрі Чеського Університету наук про життя в Празі, що має назву співзвучну з назвою і напрямком діяльності НУБіП України. Чеський університет складається з факультетів: економічного, тропічного землеробства, агробіологічного, лісівничого, тваринницького та технічного. Учасникам симпозіумам було надано можливість ознайомитися з діяльністю факультетів, відвідати їх та новий дендрологічний сад при університеті.

 

 

 

Один день було присвячено для технічного туру з метою відвідування Інституту садівництва та фермерського господарства. Науковий інститут садівництва в Головоуси було відбудовано у 2012–2015 рр. за допомогою Європейського союзу. Він обладнаний найсучаснішим обладнанням та укомплектований науковими кадрами. Декілька років тому загальною проблемою інституту було залучення до наукової діяльності молодих науковців. Нині інститут має належний штат, в якому знайшлося місця й для українців. Неподалік від інституту розташовано фермерське господарство, що має сад площею 600 га, вкритий захисною сіткою.

Юрій Андрусик, в.о. зав. кафедри садівництва

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook