Перемога студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів на олімпіаді з «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва»

16 травня 2019 року

     І ось настало 16 травня. До логічного завершення підійшла Всеукраїнська студентська олімпіада «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». Тож сьогодні усі учасники зібрались на церемонії вручення нагород. Як зазначив у вітальному слові декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк, участь в олімпіаді взяли усі аграрні заклади, які здійснюють підготовку фахівців-технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва в Україні. Тож упродовж двох днів серйозної праці 36 студентів з 12 ЗВО виборювали нагороди. Перш, ніж перейти до відзнак, Вадим Миколайович наголосив, що кожен учасник – вже переможець, адже став кращим у внутрівузівських змаганнях.

     На урочистості з нагоди завершення олімпіади завітав перший проректор університету Ігор Ібатуллін, який від імені ректора університету Станіслава Ніколаєнка привітав усіх присутніх. Звертаючись до загалу, він зазначив, що спеціальність, яку обрали учасники, – надзвичайно затребувана державою і суспільством. Зазначена галузь – перспективна і має ще багато нереалізованих можливостей та потенціалу. Якою вона має бути, у чому її резерви, протягом двох днів, вирішуючи теоретичні і практичні завдання, відповідали саме учасники олімпіади. Він висловив переконання, що наша країна подолає усі труднощі, тому що має таку талановиту молодь. Ігор Ілліч побажав студентству не зупинятися на досягнутому і пам’ятати, що їхній успіх у житті залежатиме від щоденної праці, докладених зусиль та наполегливості.

     А щоб довго не тримати інтригу, Ігор Ібатуллін разом із головою журі Андрієм Гетьою назвали імена переможців чесної і безкомпромісної боротьби та вручили їм відзнаки. Отож, в індивідуальному заліку перше місце посіла студентка Національного університету біоресурсів і природокористування України Валерія Хінцицька, друге місце – студент Миколаївського національного аграрного університету Юрій Данило, а третє – студент Вінницького національного аграрного університету Віктор Ревва.

     У командному заліку першою стала команда НУБіП України, другою – команда Миколаївського національного аграрного університету, третьою – команда Харківської державної зооветеринарної академії.

     У номінації «За краще вирішення практичних завдань із дисципліни «Розведення і селекція тварин» трійка переможців виглядає так: перше місце посіла представниця НУБіП України Надія Сьомченко, другеЮрій Світак з Подільського державного аграрно-технічного університету, третє місце розділили – студентка Тетяна Яненко з Сумського національного аграрного університету та Юля Стернійчук з Житомирського національного агроекологічного університету.

     Кращими з дисципліни «Годівля тварин та технології кормів» стали Валерія Хінцицька (НУБіП), Віктор Ревва (Вінницький національний аграрний університет) і Олександр Гужваарківська державна зооветеринарна академія). Вони посіли відповідно перше, друге і третє місця. Грамоти вручено і тим, хто виявився найкмітливішим з дисципліни «Технології виробництва продукції тваринництва». Перше місце виборола студентка Полтавської державної аграрної академії Валерія Матіюк, друге місце розділили – студентка Національного університету біоресурсів і природокористування України Анастасія Горенко та студент Білоцерківського національного аграрного університету Олександр Бабенко. Замкнула трійку лідерів представниця Миколаївського національного аграрного університету Діана Андреєва.

     Завершилися урочистості музичними вітаннями на честь переможців і учасників олімпіади та дружнім фото на згадку.

Андрій Гетя,
професор кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин,
голова журі Олімпіади

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook