Міжнародна школа економіки «Introduction to the Economy»: новий досвід та можливості

16 квітня 2019 року
     З 7 по 12 квітня економічний факультет Поліського державного університету (Республіка Білорусь) приймав учасників міжнародної школи економіки «Introduction to the Economy», у роботі якої взяли участь студенти та викладачі з Польщі, Вірменії, Німеччини, Франції і України.

     У межах трирічної співпраці з НУБіП запрошення взяти участі у роботі школи отримали завідувач кафедри біржової діяльності і торгівлі Надія Резнік і студенти економічного та механіко-технологічного факультетів Володимир Гейко, Тетяна Яремчук, Аліна Залата.
     Основною метою візиту стало обговорення програми студентського обміну між навчальними закладами – учасниками міжнародної школи.

     Поліський державний університет відносно молодий навчальний заклад (створений у 2006 році), проте має високий рівень навчальної та наукової роботи і тенденцію до його покращення. Тут навчається близько 3,5 тис. студентів, 150 учнів ліцею, підготовка фахівців здійснюється за 36 спеціальностями, серед яких більша частина – споріднені зі спеціальностями у НУБіП.

     На зустрічі із ректором університету професором Костянтином Шебеко обговорювалися перспективні напрями співпраці між економічними факультетами наших університетів. Зокрема, декан факультету Ірина Зборіна зацікавилася спільними міждисциплінарними підходами в економічних та гуманітарних дослідженнях та можливістю створення спільного кластеру із залучення бізнесових структур. Обговорили і спільну участь у міжнародному проекті Erasmus Mundus, головною метою якого є підвищення якості європейської вищої освіти і сприяння міжкультурному розумінню через співпрацю із країнами, що не входять до Європейського Союзу. До програм академічної мобільності, що діють на кафедрі менеджменту та маркетингу, запросив долучитися її завідувач Павло Гуща. Він запропонував спільну реалізацію маркетингової концепції інноваційно-промислового кластеру у галузі «зеленої економіки» та біотехнологій.

     У програму літньої школи входили лекції, спілкування зі студентами та викладачами, відвідини музейних кімнат університету, а також знайомство з місцевими пам’ятками, культурою та побутом Республіки Білорусь. Екскурсійна програма включала пізнавальні поїздки за маршрутами Пінск-Дубой-Качановичі, Несвіж-Мир.

 

Дякуємо нашим партнерам та висловлюємо сподівання на тривалу і плідну співпрацю між студентами та викладачами наших навчальних закладів!

Анна Слободяник,
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook