«День донора» у НУБіП офіційно розпочато!

8 квітня 2019 року
     Уже традиційно студенти нашого університету долучилися до Всесвітнього дня здачі крові. І уже понад 80 представників факультету ветеринарної медицини здали близько 40 л крові, таким чином, зробивши безцінний внесок у добру справу – порятунок людського життя.

     Детальніше про акцію: під час збору крові донор проходить комплексний медичний огляд, проводяться лабораторні дослідження, зокрема клінічний та біохімічний аналіз крові, визначається група та резус. Під час збору крові використовуються одноразові стерильні системи.

     Згідно із Законом України «Про донорство крові та її компонентів» усі донори отримують довідку про пільги. Студентам-донорам надаватиметься довідка про здачу крові. З урахуванням наказу ректора, студенти отримають три вихідні дні, один з яких виділяється на здавання крові, решта – за їх власним вибором. Відсутність на заняттях у ці дні вважатимуть пропуском з поважної причини.

     Донором може бути кожен, кому виповнилося 18 років. Напередодні бажано виключити з раціону шкідливу їжу та напої. А в сам день здавання крові – не забудьте поснідати та взяти з собою паспорт і студентський квиток.

     Такі акції є необхідними, адже якщо кров, або будь-який з її компонентів чи препаратів не зібрано, не обстежено і не підготовлено належним чином – їх неможливо ані замінити, ані придбати за будь-які гроші.

 

     Пам’ятайте, що кров – це найдорогоцінніше, що людина може подарувати іншій, адже разом з цим вона рятує життя одного, а іноді і декількох пацієнтів.
     Стань донором! Подаруй комусь ще один день народження, ще одну ніч під зірками, ще одне побачення, ще одну хвилину сміху, ще одну розмову, ще один шанс...!

Анастасія Стародуб
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook