Засідання оновленої Ради роботодавців ННІ післядипломної освіти відбулося в новому форматі

27 березня 2019 року
     26 березня в ННІ післядипломної освіти відбулося перше засідання оновленої Ради роботодавців інституту.

     Може виникнути питання: «У зв’язку з чим інститут вирішив оновити свою Раду роботодавців?». Відповідь одна: «Туризм, туризм і ще раз туризм!» Адже в інституті, починаючи з 2016 року, здійснюється підготовка ОС «Бакалавр» спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» – з 2019 року. У зв’язку з цими змінами керівництво інституту розпочало співпрацю з провідними в галузі туризму організаціями, готельними мережами та асоціаціями, які б могли запропонувати нашим студентам цікаві бази практик та в подальшому робочі місця.
     Засідання Ради роботодавців у стінах інституту проходило в дещо незвичному форматі – не за круглим столом у вузькому колі, а у аудиторії, серед студентів 1-го, 2-го та 3-го курсів, у дружньому спілкуванні.

     Директор інституту Марія Кулаєць радо привітала та представила присутніх один одному.
     Володимир Васильєв – Голова правління ГО «Спілка розвитку сільського зеленого туризму України» розповів про важливість та перспективи сільського туризму у вирішенні проблем села та запросив студентів долучитися до збереження національних традицій, культурної спадщини та екології саме через сільський туризм.

     Яніна Гаврилова – Голова правління Всеукраїнської асоціації гідів, сертифікований тренер DVV International, розповіла студентам про важливість екскурсійної справи та можливості, які відкриває робота гіда. Громадська спілка «Всеукраїнська Асоціація гідів» (ВАГ) є членом Федерації Європейських Гідів (FEG) з 2016 року, та представляє Україну в цій професійній спільноті. ВАГ є співзасновником Національної туристичної організації (НТО). Головною метою ВАГ є об'єднання гідів на засадах створення сприятливих умов для розвитку національного туристичного ринку шляхом розробки та просування якісного екскурсійного продукту, підвищення рівня професійної майстерності гідів, конкретизації їх ролі й місця в просвітницькому та виховному процесі, підвищенню авторитету професії.

     Асоціацію об’єднаних територіальних громад (ОТГ) України представила Анжеліка Близнюк, зацікавивши студентів роботою консультантами з сільського розвитку та туризму в органах місцевого самоврядування. Асоціація ОТГ як загальноукраїнське об’єднання місцевого самоврядування є недержавною, неполітичною та некомерційною організацією. Свою діяльність вона засновує на визнаних у Європі підходах, розвиваючись на базі методології рекомендованої Радою Європи для асоціацій органів місцевого самоврядування і практичного досвіду Шведської асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR). Організація створена для поширення найкращих практик сучасного та інноваційного управління громадами, а також захисту їх законних прав та інтересів. Окрім того, вона покликана забезпечити практичне впровадження реформ та позитивних змін в кожній громаді. Усе це завдяки постійному діалогу та співпраці органів місцевого самоврядування з усіма зацікавленими сторонами, що сприяють проведенню реформи місцевого самоврядування, децентралізації та секторальних реформ. «На сьогодні секторальна платформа «Місцевий економічний розвиток та інвестиції» Асоціації об’єднаних територіальних громад вже вийшла на якісний рівень надання консультаційних послуг» – розповіла Анжеліка Близнюк. З моменту створення Асоціація вже об’єднала понад 200 нових громад з усіх регіонів України.

 

     Ірина Магалецька представила студентам Національну мережу готелів Reikartz Hotel Group, яка об'єднує більше 40 готелів в Україні та за її межами. Ірина розповіла історію компанії Reikartz, яка почалася в Україні у 2003 році, коли група бельгійських архітекторів на чолі з Франсуа Рейкарц (Francois Ryckaerts) придбала старовинний особняк у центрі Львова на вулиці Друкарська. В Україні на той час були практично відсутні мережеві готелі європейського рівня 3 і 4 зірки і саме тоді з'явився сміливий проект створення української мережі готелів під брендом Reikartz Hotels & Resorts. Франсуа Рейкарц залучив до роботи у проекті групу інвесторів і увійшов до ради директорів компанії Reikartz Hotel Management як головний архітектор проекту.

     Інститут ознайомив гостей з матеріально-технічною базою, працями НПП кафедри аграрного консалтингу і туризму в туристичній сфері, зокрема в сільському зеленому туризмі.
     Під час зустрічі у студентів виникали різноманітні питання щодо практики, стажування, режиму роботи та ін., на які вони отримували вичерпні відповіді від своїх старших колег по туризму.
     Отже, спілкування пройшло в атмосфері професійності, взаємної зацікавленості та перспективами на подальшу співпрацю.

Олена Локутова,
доцент кафедри аграрного консалтингу і туризму

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook