Навчально-методична рада розглянула ліцензійні та акредитаційні справи та освітньо-професійні програми

26 березня 2019 року
     Засідання навчально-методичної ради розпочалось одразу після завершення візиту Президента України до Національного університету біоресурсів і природокористування України. Отже всі члени ради були налаштовані на робочу обстановку. Першим виступив голова ради Сергій Кваша з питанням про роботу комісії з атестації педагогічних працівників у НУБіП України. Він ознайомив присутніх з порядком проведення та графіком атестації по підрозділах університету.

     Декан факультету землевпорядкування Тараса Євсюков доповів про результати роботи навчально-методичної ради свого факультету з питання дублювання навчального матеріалу у дисциплінах. Навів результати анкетування студентів та окреслив шляхи вирішення болючого для факультету питання.
     Про підготовку освітньо-професійних програм для вступників бакалаврату і магістратури у 2019 році доповіла начальних навчального відділу Оксана Зазимко. У обговоренні прийняли участь декани факультетів та директори ННІ.

 

     Наступна низка питань присвячувалась ліцензійним та акредитаційним справам. Отже спершу розглянули повторні акредитаційні справи щодо діяльності з надання освітніх послуг у сфері вищої освіти НУБіП України з підготовки фахівців ОС «Бакалавр» за напрямами підготовки:

  • 6.051401 «Біотехнологія»
  • 6.030401 «Право»
  • 6.051701 «Харчові технології та інженерія»
  • 6.050503 «Машинобудування»
  • 6.070101 «Транспортні технології» (за видами транспорту).

     Акредитаційні справи представляли декани факультетів – Микола Доля, Олена Яра, Лариса Баль-Прилипко, Зіновій Ружило, Ярослав Михайлович.
     Про відкриття ліцензійної справи з підготовки студентів ОС Бакалавр за спеціальністю 229 – «Громадське здоров’я» освітньої програми «Технології оздоровчих та фітнес продуктів» галузі знань 22 – «Охорона здоров'я» ліцензованим обсягом 200 осіб – доповіла заступник декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Наталія Слободенюк.

     Завідувач кафедри психології Віталій Шмаргун доповів про відкриття ліцензійної справи з підготовки студентів ОС Магістр (другий рівень вищої освіти) за спеціальністю 053 «Психологія» галузі знань 05 – «Соціальні та поведінкові науки» ліцензованим обсягом 100 осіб.
     Про необхідність збільшення ліцензійного обсягу підготовки студентів ОС Магістр за освітньо-професійною програмою «Адміністративний менеджмент» до 300 осіб доповіла Олена Ковтун, заступник декана факультету аграрного менеджменту. Після тривалого обговорення прийняли рішення про доцільність перерозподілу ліцензованого обсягу між іншими освітньо-професійними програмами.

     Традиційно, низка питань присвячена відокремленим підрозділам НУБіП України. Одне з цих питань присвячене створенню міжкафедральної навчальної лабораторії зі спеціальності біотехнології та біоінженерія на базі відокремленого підрозділу НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут», про яку доповіли начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько та декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Микола Доля.
     Також Олег Єресько доповів про підготовку ліцензійних та акредитаційних справ відокремленими підрозділами Національного університету біоресурсів і природокористування України (перелік справ у додатку).

     Тадиційно наприкінці засідання навчально-методичної ради розглянули питання, щодо надання рекомендації вченій раді НУБіП України до друку навчальної літератури. Цього разу на розгляд представлено 2 навчальних посібника:

  1. «Прогнозування соціально-економічних процесів» (автори – Скрипник А.В., Клименко Н.А., Стариченко Є.М., Волошина Т.В.);
  2. «Veterinary pharmacology» («Ветеринарна фармакологія» англ. мовою) (автори – Духницький В.Б., Деркач І.М., Вознюк Т.М.).

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook