Кафедра аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука налагоджує співпрацю з освітніми закладами Волині

18 лютого 2019 року
     15 лютого 2019 р. завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука професор Володимир Єрмоленко разом із професором Оленою Гафуровою взяли участь у Круглому столі «Наукові підходи до підготовки фахівців-юристів: виклики та перспективи», який відбувся 15 лютого 2019 р. у Луцькому національному технічному університеті.

     Разом із представниками судової гілки влади, керівництвом ГУ юстиції у Волинській області, представниками Волинської ОДА, вони активно обговорювали питання майбутнього юридичної освіти в Україні. В. Єрмоленко, як член робочої групи МОН з розробки стандартів юридичної освіти, ознайомив усіх присутніх із проблемами, які виникають у процесі розробки стандартів вищої юридичної освіти, поділився досвідом підготовки правників на юридичному факультеті НУБіП України, наголосив на «больових» моментах, які чекають ЛНТУ, що в 2018 році розпочав підготовку юристів. Виступ професора викликав жваву дискусію та задав тон зустрічі. О. Гафурова наголосила на пріоритетності аграрного, земельного та екологічного права в системі юридичних дисциплін, їх надважливій ролі у формуванні механізму захисту прав селян та природних прав усіх українців на безпечне навколишнє середовище. При підведенні підсумків ректор університету П. Савчук високо оцінив досвід НУБіП України в підготовці висококваліфікованих правників і висловив бажання продовжити співпрацю на цій ниві між університетами.

     Також делегація відвідала спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 1 міста Луцька. Професорів зустрів директор школи Андрій Киця, який познайомив їх з однією із кращих шкіл міста, досягненнями учнів та планами на майбутнє.

     Володимир Єрмоленко розповів учням 11-х класів про історію створення юридичного факультету і його професорсько-викладацький склад. Він звернув увагу майбутніх абітурієнтів на широкі можливості, які відкриваються перед тими, хто обере юридичний факультет НУБіП України. Це високий рівень навчання, зокрема англійською мовою, цікаві зустрічі з практикуючими юристами, робота в юридичній клініці, можливість проходити практику у провідних юридичних компаніях, центральних органах виконавчої влади, прокуратурі, судах, нотаріальних конторах, громадських організаціях. Про активне студентське життя та перспективи для подальшого працевлаштування зазначила Олена Гафурова. При цьому висвітлювалися переваги не тільки юридичного факультету, а в цілому університету в розрізі спеціальностей. Зацікавленим школярам, які висловили бажання відвідати наш університет на День відкритих дверей, залишено контактні телефони.

Юлія Канарик
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook