Семінар «Пожежна безпека по-європейськи» у м. Ніжин

25 грудня 2018 року

У м. Ніжин 20-21 грудня 2018 р. на базі ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» пройшов науково-практичний семінар з питань пожежної безпеки на об'єктах НУБіП України «Пожежна безпека по-європейськи», участь в якому взяли представники відокремлених підрозділів університету.

Відкрив семінар Олег Єресько, начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП України, наголосивши на важливості забезпечення пожежної та техногенної безпеки у навчальних закладах.

Директор Ніжинського агротехнічного інституту Василь Лукач розповів про основні досягнення інституту за останні роки, зміцнення матеріально-технічної бази, розвиток лабораторій рослинництва та тваринництва.

З основними організаційними та правовими заходами щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки на підприємствах, чинними нормативно-правовими актами з охорони праці присутніх ознайомив Ігор Васильєв, професор Інституту державного управління у сфері цивільного захисту.

Олександр Войналович, завідувач кафедри охорони праці та інженерії середовища НУБіП України, закцентував увагу на напрямах удосконалення системи управління охороною праці в АПК.

У другій половині дня учасники семінару відвідали Ніжинський музей рідкісної книги – єдиний в області, який на професійному рівні комплектує колекції унікальних старовинних видань, веде роботу з їх дослідження, збереження та реставрації. У двох невеликих залах Музею представлено понад 3500 експонатів, кожен з яких має свою цікаву історію. У колекції Ніжинського музею найдавнішими є грецьке рукописне Євангеліє початку XI ст. на пергаменті, фрагменти рукописної грузинської Біблії XIII ст. з унікальними мініатюрами, також українські, західні та слов’янські рукописи.

У другий день семінару Володимир Матросов, начальник відділу пожежної безпеки НУБіП України, розповів про шляхи виконання пунктів приписів в актах перевірки протипожежного стану відокремлених підрозділів, подякував всім учасникам семінару та вручив відповідні сертифікати.

 

 

доц. М.Мотрич


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook