Американець Джек Аарон Еванс: За співвідношенням ціна-якість навчання НУБіП підійшов мені ідеально, тому я раджу вступати сюди всім друзям

17 грудня 2018 року

     Наш університет все активніше залучає до навчання іноземних студентів. Наразі на підготовчому відділенні проходять підготовку 46 громадян з 16 країн. Один з них Джек Аарон Еванс приїхав зі Сполучених Штатів Америки, а саме з Штату Колорадо, аби здобути в НУБіП фах лікаря ветеринарної медицини.

– І як Вам після річки Міссісіпі наш Дніпро?
     – Дуже подобається, особливо взимку. Люблю гуляти центром, зокрема Поштовою площею – багато місць нагадують мою батьківщину.

 

– Чому обрали для навчання Україну, і конкретно НУБіП?
     – У мене було кілька вимог, які я враховував при виборі: вартість життя і навчання в країні та обов’язково столичний виш з гарною репутацією. І тут НУБіП підійшов просто ідеально. А співвідношення ціна-якість тут, я б сказав, все таки в бік якості.

– Тобто могли б його порекомендувати своїм друзям і знайомим?
     – Можу і вже рекомендував: приємні люди, гарне ставлення, уважні викладачі, які завжди готові допомогти. І якщо порівняти з тією ж Німеччиною (яку я теж розглядав), де навчання безкоштовне, то через дорожнечу життя там українська освіта більш конкурентоспроможна.

– А з якими труднощами довелося стикнутися?
     – Перша, і найголовніша – мовний бар’єр. Англійська мова дуже відмінна від української. Тому, до речі, і моє культурне життя поки що обмежене прогулянками містом, бо для того ж театру моя українська поки що не досконала. Але в університеті фантастичні викладачі, особливо української мови, і я вже можу сказати і зрозуміти необхідний для життя мінімум.

– Чим займаєтесь у вільний час?
     – Спортом і куховарю. З української кухні вподобав класичне поєднання: борщ і сало. Хоча останнє вперше скуштував навіть з острахом: дуже незвичний для мене смак.

– Скоро новорічні свята… Як плануєте святкувати?
     – Думаю, дуже цікаво. Познайомився з хлопцями, які навчаються на спеціальності «Туризм», і мене вже запросили в гості – у село на Чернігівщину. Подивлюся, як святкують там Новий рік і Різдво.

Розмовляла Ірина Білоус
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook