Гуманітарний десант на загальноуніверситетських змаганнях

9 жовтня 2018 року
стадіон НУБіП України

9 жовтня відбулися військово-спортивні змагання серед студентських збірних факультетів та ННІ. Наш університет постійно демонструє рівень професійної підготовки та єдність студентського колективу. Захід традиційно спрямований на вшанування свята Покрови і Дня захисника Вітчизни.

Збірна команда факультету, що налічувала понад 40 учасників разом із запасними, взяла участь у змаганнях. Наші студенти мали позитивний та бойовий настрій, який націлював на перемогу. Всі вони мали змогу продемонструвати свої вміння та навички у різних категоріях, зокрема: стрільба з малокаліберної гвинтівки, кидання гранат, збирання і розбирання автомата Калашникова, перетягування канату, армреслінг, підтягування на перекладині та надання першої медичної допомоги.

Почався захід з показового виступу вихованців кафедри військової підготовки НУБіП України. За сценарієм «терористи» захопили трибуни на стадіоні, на що оперативно зреагувала група «спецпризначенців». Після чого відбулося офіційне відкриття змагань за участі ректора університету, професора Станіслава Миколайовича Ніколаєнка. Завідувач кафедри військової підготовки, полковник А.О. Есаулов прозвітував про повну готовність студентів до участі у змаганнях, а ректор привітав усіх присутніх з наступаючим святом та дав настанови учасникам змагань. 

На початку дійства можна було спостерігати хвилювання кожної з команд, а вже після його завершення – щасливі обличчя студентів. Своїми враженнями поділився студент гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Міжнародні відносини» Іващук Максим: «Мені надзвичайно сподобалась напружена атмосфера гри, де кожен прагне перемогти, але поважає супротивника. Це для нас не просто гра, а новий і дуже цікавий досвід. Не тільки весело, а й корисно. Саме тут ми по-справжньому зблизились і дійсно відчули себе справжньою дружньою командою, яка здатна подолати будь - які перешкоди».

Також свої думки стосовно змагань висловили першокурсниці спеціальності «Філологія»: « Ми трохи хвилювалися, оскільки розуміли - супротивники в нас дуже сильні. Але настрій спрямований на перемогу відганяв усі страхи».

Підтримати свої факультети зібралося чимало студентів. І хоч день був холодним, вони зігрівали учасників теплими словами.

Загалом настрій учасників і вболівальників був чудовий. Адже це свято об’єднало студентів не лише в межах команд-суперниць, а й в один дружній студентський колектив.

Студентки 1 курсу гуманітарно-педагогічного факультету
спеціальності «Журналістика»
Харчук Діана, Грабовська Софія, Приходько Іванна

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook