Ректорат: завершуємо вступну кампанію та готуємося до нового навчального року

13 серпня 2018 року

     13 серпня 2018 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Одними з питань обговорення стали завершення вступної кампанії, підготовка до нового навчального року корпусів та кампусу, серпневого засідання вченої ради, прийом офіційних іноземних делегацій та відзначення Дня знань тощо.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про продовження зарахування студентів, які навчатимуться за контрактом, ситуацію з виготовленням залікових книжок та студентських квитків. Останні плануються до видачі вчасно, проте існує тривога чи встигне Міносвіти надати номери для їх виготовлення. Паралельно підготовлені накази на нарахування стипендій студентам.

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала, що наступна нарада з планування діяльності ректорату на вересень відбудеться на базі ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження 4 вересня.

     Голова профкому Ростислав Тарасенко розповів про схвалення громадськими слуханнями будівництва житлового будинку для співробітників університету в с. Новосілки.

     Директор студентського містечка Сергій Стецюк доповів про необхідність поселення до гуртожитків 1780 студентів-першокурсників. На разі тривають ремонтні роботи у кампусі, завозяться закуплені нові меблі та м’який інвентар, а частина з них – виготовляється власним меблевим та швейним цехом.

     Начальник планово-фінансового відділу Олег Бронін повідомив про готовність пропозиції університету щодо бюджету на 2019 рік. Він зазначив, що в освітянських колах дискутується питання про запровадження індикативної, тобто базової ціни на навчання. За прикладом сусідніх країн можна сказати, що вона буде в кілька разів вища, ніж зараз. Мова йде про 70-80 тисяч гривень. Тобто вартість контрактної форми навчання буде приведена до собівартості підготовки фахівців.

     Директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко доповів про прийом 28 іноземних студентів та підготовки до зустрічі офіційних делегацій з університетів-партнерів, які прибудуть на відзначення Дня знань. Серед них ректор Варшавського університету наук про життя В’єслав Бєлявскі, ректор Латвійського університету наук про життя та технологій Ірина Пільвер, проректор Вроцлавського університету наук про життя Аліна Величко та інші.

      Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про хід ремонтів в навчальних корпусах та кампусі, більшість з яких заплановано завершити до початку нового навчального року попри фінансову скруту. Коротко, що робиться: гуртожиток №1 – капітальний ремонт з заміною електромереж 2 та 3 поверхів і частково 4-го, поточний ремонт фасаду, заміна аварійних вікон – у вересні; гуртожиток №2 – капітальний ремонт місць загального користування правої сторони на всіх поверхах, доутеплення фасаду, ремонт підлоги першого поверху; гуртожиток №3 – капітальний ремонт підлоги коридорів всіх поверхів; гуртожиток №4 – з вересня стартує капітальний ремонт фасаду, заміна всіх вхідних дверей до кімнат; гуртожиток №5 – доутеплення фасаду; гуртожиток №6 – капітальний ремонт покрівлі і вхідної групи, розпочалася тендерна процедура на заміну аварійних вікон; гуртожиток №8 – капітальний ремонт покрівлі; гуртожиток №9 – капітальний ремонт 12 кімнат, чоловічої душової та заміна вікон, гуртожиток №10 – заміна вікон; гуртожиток №11 – заміна вікон та електричних плит на індукційні; гуртожиток №12 – капітальний ремонт покрівлі. Окрім того в усіх гуртожитках тривають поточні ремонти в кімнатах.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін акцентував увагу на забезпеченні протипожежної безпеки, організацію якісного харчування студентів та співробітників в їдальнях, підготовку до посівної кампанії в навчально-дослідних господарствах. Що ж до державних закупівель, то зекономлені на тендерах кошти планується витратити на додаткову закупівлю комп’ютерів для навчального процесу.

     Підбиваючи підсумки засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – проаналізувати вступ в магістратуру, контролювати підготовку до нового навчального року, розробити проект сценарію відзначення Дня знань та відкриття університетського музею. Валерію Іщенку – реалізувати програму заходів по гуртожитку №4, завершити заплановані ремонтні роботи до 25 серпня, підготувати тепло-, водо-, електромережі до осінньо-зимового періоду. Ігорю Ібатулліну – розробити план заходів з будівництва житлового будинку для співробітників, провести комплекс заходів з посилення протипожежної безпеки, в тому числі у відокремлених підрозділах. Оксані Барановській – підготувати проект рішення серпневого засідання вченої ради.

 

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook