Навчально-методична рада затвердила освітні програми, план видань та зміни до правил вступу

24 квітня 2018 року

     Засідання навчально-методичної ради розпочалось нетрадиційно – на військовій кафедрі та з вручення студентським активом університету деканам ділової гри «Корпорація НУБіП». Голова ради, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша анонсував конкурс серед факультетів на кращу команду з ділової гри «Корпорація НУБіП».

     Першим питанням засідання ради було розгляд та затвердження освітніх програм за спеціальностями. Першою виступила декан факультету харчових технологій Лариса Баль-Прилипко, яка представила: освітню програму підготовки здобувачів першого рівня вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», галузі знань 18 «Виробництво та технології»; освітню програму «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», підготовки здобувачів другого рівня вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», галузі знань 18 «Виробництво та технології» та Освітню Програму «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів» підготовки здобувачів другого рівня вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», галузі знань 18 «Виробництво та технології».

     Наступним співдоповідачем був декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський, який представив: освітньо-професійну програму «Ветеринарна медицина» першого рівня вищої освіти за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина», галузі знань 21 «Ветеринарна медицина»; освітню програму «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» другого рівня вищої освіти за спеціальністю 212 Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза, галузь знань 21 Ветеринарна медицина; освітньо-професійну програму «Ветеринарна медицина» другого рівня вищої освіти за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина», галузі знань 21 «Ветеринарна медицина». Обговоривши ці питання рада одноголосно підтримала розроблені освітін програми. Начальник навчального відділу Оксана Зазимко наголосила, що такі програми МОН України вимагає терміново розробити по всім спеціальностям.

     Про результати проведення ХХХVII міжнародного конкурсу «ГОЛОСІЇВСЬКА ВЕСНА - 2018» повідомив Геннадій Ржевський, начальник ННЦ виховної роботи і соціального розвитку. Він відзначив призерів конкурсу, розповів про правила оцінювання конкурсантів міжнародним незалежним журі. Також відповів на зауваження та побажання деканів.

     Директорка наукової бібліотеки Тетяна Кіщак представила на розгляд і затвердження скорегований факультетами «План видань підручників і навчальних посібників у НУБіП України на 2018 рік». Вона відзначила, що факультети та інститути майже вдвічі скоротили заплановані раніше показники видань, довівши їх до реальних значень.

 

       Секретар приймальної комісії Віктор Шевчук представив зміни «Правил прийому на навчання до НУБіП України у 2018 році».

     Наступним питанням на порядку денного був розгляд змін до «Положення про порядок перевірки наукових, навчально-методичних, дисертаційних, магістерських, бакалаврських та інших робіт на наявність плагіату в НУБіП України». Після затвердження вченою радою університету можна буде побачити затверджені зміни на офіційному сайті університету (https://nubip.edu.ua/node/12654).

     На завершення рада розглянула підручник та навчальні посібники і рекомендувала їх до видання: підручник «Надійність обладнання галузі» (автори – Сухенко Ю.Г., Паламарчук І.П., Сивак Р.І., Жеплинська М.М.);
     навчальні посібники:
- «Процеси і апарати харчових виробництв» (автори – Сухенко Ю.Г., Жеплинська М.М., Муштрук М.М.);
- «Історія та філософія будівництва» (автори – Бакулін Є.А., Бакуліна В.М.);
- «Лісогосподарські машини та знаряддя» (автори – Виговський А.Ю., Білоус М.М.).

     Потому членів ради завідувач військової кафедри запросив на змагання зі стрільби з малокаліберних рушниць.

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook