Перша Міжнародна науково-практична відео-онлайн конференція «Інновації в освіті, науці та виробництві»

24 листопада 2017 року
23 листопада 2017 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України та ВП НУБІП України «Мукачівський аграрний коледж» була проведена Перша Міжнародна науково-практична відео-онлайн конференція  «Інновації в освіті, науці та виробництві».
Проведення науково-практичної конференції було обумовлено необхідністю підвищення ефективності та якості наукових досліджень, підтримки зв’язків у науковій галузі серед викладачів, студентів, молодих вчених вищих аграрних навчальних закладів України та покращення організації наукових досліджень, представлення, обговорення та використання їх результатів.
Відкрила конференцію член–кореспондент НААН України, завідувач кафедри рослинництва НУБіП України, доктор сільськогосподарських наук, професор Світлана Каленська, яка зазначила важливість започаткованого заходу та привітала учасників обох сторін і побажала розпочату спільну співпрацю провідного аграрного закладу України і регіонального коледжу продовжувати  та розширювати.
На спільному пленарному засіданні конференції з вітальним словом виступив декан агробіологічного факультету НУБіП України, доктор сільськогосподарських наук, професор Віктор Забалуєв та заступник директора міжкафедральної лабораторії ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж» Марія Яцик, а також спеціаліст вищої категорії, кандидат сільськогосподарських наук Надія Кнап.
Директор відомої у світі компанії «AgriLab», кандидат сільськогосподарських наук Ярослав Бойко, випускник факультету агрохімії та грунтознавства ознайомив учасників конференції з проблемами які вирішує компанія у моніторінгу родючості грунту і особливостей локального внесення добрив згідно агрохімічних карт які створюють співробітники компанії.
Цікаві повідомлення були доктора Sziebert Gergely, ветеринарного лікаря області Фегер (Угорщина). В прямомі ефіри з Канади (за місцевим часом у 2 години ночі) з науковою доповіддю «Органічне виробництво продукції рослинництва в Канаді» виступив випускник ОС «Бакалавр» агробіологічного факультету, нині магістр відділення рослинництва Саскачеванського університету, м. Саскатун Олександр Алба.
Учасниками конференції були аспіранти, здобувачі, студенти ОС «Бакалавр» та «Магістр», викладачі навчальних закладів та виробничники. В обговоренні сучасних проблем в освіті, науці та виробництві взяли участь кандидат ветеринарних наук Віктор Лакатош. На конференції цікава дискусія виникла між науковцями Університету Олександра Стульгінського (Литва) та Інституту автомобільної промисловості (Польща) щодо енергетичних проблем в Європі, зокрема, виробництва та використання біопалива. Всі учасники конференції отримали інформаційні матеріали конференції.
 

Михайло Дмитришак, Тетяна Антал,

доценти кафедри рослинництва 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook